gedave

5 curiozități pe care trebuie să le știi despre Spania

Spania este o destinație aleasă foarte des de către turiștii din toată Europa, iar călătorii din România optează și ei frecvent pentru destinații de vacanță din Peninsula Iberică.

Fie că este vorba despre Spania continentală, cu orașe ca Madrid, Barcelona sau Sevilla, sau insule superbe ca Tenerife, Mallorca și Ibiza, românii călătoresc des pe pământ spaniol.

Iar pentru că Spania este vizitată atât des, ea pare să nu mai aibă niciun secret, ci chiar să fie una dintre cele mai familiare țări pentru români. Cu toate acestea, tărâmul însorit încă te mai poate surprinde.

Iată câteva lucruri pe care probabil că nu le știai despre Spania!

1. Este singura țară europeană care are graniță directă pe uscat cu o țară din Africa

Toată lumea știe că Spania este despărțită de Maroc prin Strâmtoarea Gibraltar. Totuși, Spania are și o graniță directă, pe uscat, cu pământul african. Este vorba despre Ceuta, un oraș cu importanță strategică, aflat pe partea africană, dar care aparține de Spania.

Pe lângă acest fapt interesant, informația că Spania este atât de aproape de Africa înseamnă și că tu, ca turist, poți privi din sudul Spaniei către țărmul marocan. Tarifa este destinația perfectă pentru acest lucru.

Așadar, dacă vrei să ai parte de o experiență unică, rezervă-ți bilete de avion Spania – România și explorează aceste locuri de vis. Te vei întoarce acasă cu amintiri de neuitat!

2. Spania nu este doar… spaniolă

Majoritatea călătorilor își imaginează că toată Spania este similară în materie de limbă vorbită și de cultură. Ceea ce este interesant e că această țară are o mulțime de comunități autonome care se distanțează prin propriile dialecte, obiceiuri și culturi.

Cele mai citite articole

De exemplu, zona Galicia are rădăcini celtice, în Țara Bascilor se vorbește o limbă diferită (limba bască), iar Barcelona face parte din zona catalană – de aceea, vei vedea indicatoarele și meniurile în două limbi diferite: spaniolă și catalană.

Așadar, chiar dacă pleci în Spania în vacanță, te vei întoarce în România cu o experiență mai bogată decât ai crede.

3. Spania s-a aflat sub dominanță arabă secole întregi

Maurii au invadat Spania în anul 711 și au numit teritoriul cucerit Al-Andalus. Această dominație a durat până în anul 1492. De aceea, influența islamică se poate vedea și în ziua de astăzi, cu precădere în regiunea sudică Andalusia.

Dacă vei călători în Granada, Cordoba sau Sevilla, vei putea admira arhitectura maură originală, palatele și grădinile arabe, precum și moscheele care au fost ulterior transformate în biserici, dar care încă păstrează elementele specifice.

Este o experiență inedită, iar peisajele locale vor fi total diferite față de așteptările tale inițiale!

4. Spania este a treia țară ca număr de locuri aflate în Patrimoniul UNESCO

Toată lumea știe că Spania este o destinație minunată care ascunde o mulțime de monumente pline de istorie. Totuși, probabil că nu știai că aceasta ocupă locul trei în topul celor mai bogate țări în materie de obiective UNESCO.

Cele mai cunoscute dintre ele sunt Catedrala Sagrada Familia din Barcelona, complexul Alhambra din Granada, Catedrala și fosta moschee Mezquita din Cordoba, centrul vechi al fostei capitale spaniole Toledo și orașul vechi Santiago de Compostela, punctul cheie al celebrului pelerinaj din nordul țării.

5. Madridul se mândrește cu cel mai vechi restaurant din lume

Multe localuri au tradiție și se mândresc frecvent cu un istoric bogat. Cu toate acestea, în Madrid se află El Restaurante Botin, cel mai vechi restaurant din lume recunoscut chiar în Cartea Recordurilor, în mod oficial. Acesta datează din 1725 și încă funcționează, așa că trece-i pragul dacă vizitezi Madridul.

Acestea au fost doar câteva dintre curiozitățile ascunse de Spania, o destinație ideală atât pentru cei care iubesc plajele superbe, cât și pentru cei pasionați de artă, cultură și istorie. Pentru a le descoperi pe toate, organizează-ți cât mai curând o vacanță în Peninsula Iberică!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Se apropie ziua ei? Iată 5 idei de cadouri

Articolul Urmator

Ce este uimitor la Huawei Nova Y70?

Cele mai populare