gedave

5 idei de design pentru a da personalitate casei tale

Ți s-a întâmplat vreodată să nu te regăsești în locuința ta? Se întâmplă deseori să nu ne simțim ca ”acasă” în spațiul în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului. În majoritatea situațiilor, de vină este lipsa de personalitate a locuinței. Dacă și tu te regăsești într-o astfel de situație, ai ajuns unde trebuie pentru că în cele ce urmează îți vom povesti despre 5 trucuri pe care le poți aplica pentru a-ți transforma locuința într-un spațiu prietenos, care te reprezintă 100% și vorbește pentru tine.

  1. Micile detalii fac diferența.

Uite o situație reală din viața fiecăruia dintre noi: în momentul în care mergi în vizită la cineva, de cele mai multe ori nu îți rămân întipărite în memorie imagini cu finisajele sau cu obiectele de mobilier, ci micile detalii care fac diferența. Poate un obiect de iluminat cu un design deosebit, un covor împletit manual, o masă de cafea realizată din materiale reciclate – toate aceste elemente oferă personalitate unui loc pentru că nu le vei mai găsi și într-o altă casă. Așa că, gândește-te la lucrurile care te reprezintă și adu-le în casa ta. Vei vedea că schimbarea va fi observată imediat de prietenii care vin să te viziteze.

  1. Modernizează finisajele.

Un perete vopsit alb poate fi destul de banal, însă un perete vopsit alb poate fi scos din anonimat cu o scafa tavan din polistiren. În plus, aceste profile decorative pot fi și utile în mascarea țevilor sau a cablurilor inestetice. Scafele din polistiren sunt ușor de aplicat, sunt estetice și cel mai important, accesibile oricui. Nu trebuie să ai un buget mare pentru a oferi personalitate casei tale, ci mai degrabă ai nevoie de imaginație.

  1. Construiește o intrare impunătoare.

Cele mai citite articole

De câte ori ai trecut pe lângă case cu coloane impunătoare și tot felul de ancadramente pe fațadă și le-ai admirat gândindu-te că bugetul nu te va ajuta niciodată să ajungi în acest punct. Avem o veste pentru tine: nu este deloc scump să ai fațada pe care ți-o dorești. Există coloane decorative și profile decorative de exterior din polistiren expandat accesibile ca preț, de o calitate superioară, ce vor schimba total aspectul locuinței tale. Îndrăznește să le folosești și nu vei regreta!

  1. Integrează-ți pasiunile în designul locuinței.

Îți place să pictezi? Amenajează o mini-galerie de artă pe holul locuinței. Îți plac plantele? Transformă livingul într-o grădină botanică. Îți place să meșteșugărești și să transformi materialele recuperate în obiecte cu poveste? Integrează-le în designul locuinței tale. Asta înseamnă de fapt să dai personalitate unei case. Fiecare lucru are o poveste și vorbește în locul tău.

  1. Nu uita de fotografii.

Dacă acum câțiva ani toată lumea avea casa plină cu fotografii, acum se observă o lipsă acută a ramelor foto sau a tablourilor din locuinței. Pozele digitale se pierd cu timpul – nu renunța la amintirile tale! Ramele foto reprezintă o altă modalitate bună de personalizare a locuinței, așa că, scoate pe hârtie pozele dragi și umple pereții cu amintiri.

Nu e greu să dai personalitate unei locuinței. Însă, ca să poți face asta, trebuie să te cunoști bine și să te gândești la un mod cât mai creativ prin care să transpui  trăsăturile care te definesc sau pasiunile în obiecte cu personalitate, care însuflețesc casa.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Copilul scrâșnește din dinți in somn? Iată ce trebuie făcut

Articolul Urmator

Cum se alege echipamentul de vanatoare?

Cele mai populare