gedave

Cum se alege echipamentul de vanatoare?

Vanatoarea este o pasiune pe care multi romani o au, dar care presupune folosirea unui echipament special, care are multiple roluri. Cel mai important rol al acestui echipament este cel de protectie, mai ales ca vanatoarea are si un anumit grad de risc in ceea ce priveste participantii la o astfel de partida. 

De aceea, detinerea unui echipament complet si corect ales este foarte importanta. Pentru ca alegerea sa fie corect facuta, vanatorii trebuie sa tina cont de urmatoarele aspecte: 

Alegerea echipamentului adaptat tipului de vanat 

Unul dintre elementele care fac parte dintr-un echipament de vanatoare este pusca. Aceasta trebuie sa fie adaptata tipului de vanat urmarit, in aceeasi situatie fiind si munitia folosita. Pe teritoriul Romaniei, cele mai des vanate sunt pasarile, mistretii, iepurii, caprioarele si cerbii. Drept urmare si tipul de arma folosit pentru acestea este diferit. 

Imbracaminte speciala, utila la vanatoare 

Cele mai citite articole

Si cand vine vorba despre piesele de imbracaminte purtate in timpul unei partide de vanatoare, acestea trebuie sa fie unele special dezvoltate. In primul rand, imbracamintea ofera confort termic si protectie impotriva vremii, indiferent ca este foarte cald sau o zi de iarna geroasa. 

De asemenea, imbracamintea purtata de vanatori ar trebui sa izoleze mirosul uman. Astfel, acestora le va fi mai usor sa se ascunda si sa pandeasca animalul vanat, pentru a trage in momentul potrivit astfel incat sa il poata rapune. 

Un alt aspect important legat de imbracamintea vanatorilor si care ii ajuta in timpul partidei este camuflajul. Piesele vestimentare cu camuflaj ii ajuta sa se confunde cu natura, fiind astfel dificil de observat atat de animale, cat si de alti vanatori. Ceea ce duce la alt criteriu de care sa se tina cont in alegerea echipamentului de vanatoare. 

Accesorii pentru vanatoare

Vanatorii au nevoie si de o serie de accesorii potrivite activitatii pe care o desfasoara, care sa le ofere protectie si sa le faciliteze actiunile pe care le intreprind. O vesta antiglont, o statie prin care se comunica permanent cu ceilalti participanti la partida de vanatoare, teaca pentru arma sau un binoclu, toate sunt articole utile in timpul unei partide de vanatoare. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 idei de design pentru a da personalitate casei tale

Articolul Urmator

Tot ce trebuie să știi despre structurile metalice din inox

Cele mai populare