gedave

5 idei pentru amenajarea unei grădini în stil modern

Definită prin linii clare, culori deschise și elemente grafice cu design minimalist, grădina modernă reprezintă visul oricărei persoane care dispune de un mic spațiu în jurul casei. Originală și îndrăzneață, dar foarte ușor de îngrijit, o astfel de grădină este ideală pentru persoanele creative, dinamice și puțin excentrice, pentru care timpul reprezintă o resursă foarte prețioasă. Grădina modernă mizează pe funcționalitate și bun gust, așa că dacă vrei să abordezi acest stil pentru a crea o oază de verdeață și relaxare in apropierea locuinței tale, iată câteva idei care îți stârnească imaginația și creativitatea.

1. Ține cont de stilul de amenajare al casei

Grădina modernă este o extensie a interiorului unui imobil. Aceasta trebuie să fie amenajată în ton cu arhitectura clădirii, iar pentru a crea un spațiu reușit e necesar să gândești decorul ca unul pentru un living exterior, original și nonconformist. Spre exemplu, în cazul unei case moderne este recomandat să abordezi stilul minimalist în grădină, respectiv cu linii drepte, geometrice, materiale moderne, cum este inoxul ori jocuri de texturi de genul lemn-piatră.

2. Pune accent pe elementele de amenajare

Într-o grădină modernă este esențial să folosești combinații aflate în tendințe sau mai puțin obișnuite. O caracteristică standard a acestui stil este deck-ul, un element deopotrivă practic și atractiv. Se potrivește perfect în orice spațiu și poate fi personalizat în diferite moduri pentru a oferi grădinii un aspect unic. Texturile care contrastează ocupă și ele un loc important in amenajarea unui spațiu modern, așa că poți opta pentru combinații de pardoseală din lemn și pavaj ori pietriș, lemn și pietre colorate. Diferitele tipuri de amenajări pot fi realizate pe nivele pentru a crea un efect vizual interesant. O cascadă de apă revărsată dintr-un perete de piatră,  garduri din lemn, decorațiuni excentrice, un foișor placat cu lemn și piese de mobilier care nu sunt destinate neapărat spațiilor exterioare, astfel de elemente completează perfect o grădina modernă.

3. Scoate în evidență grădina cu corpuri de iluminat

Iluminatul pune în valoare punctele forte ale unei grădini moderne, creează o atmosfera plăcută pe timpul nopții și, totodată, oferă un plus de securitate întregului spațiu. Optează pentru corpuri de iluminat exterior cu design modern, dar care sunt discrete și distinse. Ține cont de zonele unde vor fi amplasate aceste produse. Ai posibilitatea de a folosi lumini încastrate în sol, stâlpi de-a lungul aleilor și zonelor de acces, proiectoare, lămpi solare, aplice sau ghirlande luminoase. Modelele cu led, care funcționează cu ajutorul energiei solare, sunt la modă și te ajută să economisești bani deoarece nu necesită racordare la sistemul de energie electrică.

Cele mai citite articole

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/cozy-outdoor-space-4112236/

4. Optează pentru plante cu flori și frunze interesante

Vegetația reprezintă elementul cheie al unei grădini moderne. Pentru un decor în tendințe combină plantele deosebite cu arbuști speciali. O alegere potrivită o reprezintă plantele perene, care au nevoie de puțină îngrijire, iar aici putem menționa bambusul sau rozmarinul. În cazul pomilor, se pot alege arbuști modelați in forme cât mai variate, iar unii dintre cei mai interesanți sunt arțarul japonez, cu frunze colorate intens, și glicină, un arbore cățărător cu aspect contemporan.

5. Personalizează gradina cu diverse decoratiuni

Chiar dacă este vorba de spațiul exterior este necesar să aduci o notă personală amenajării. Prin urmare, instalează un grătar cu formă specială, amplasează câteva plante exotice în ghivece de bambus, o mică fântână arteziană, un foișor deosebit sau o piscină care să schimbe total imaginea grădinii.

Amenajarea unei grădini moderne necesită originalitate și creativitate pentru a obține o oază de liniște în intimitatea casei tale. Pentru un decor de poveste, inspiră-te de pe https://favi.ro/ și alege să folosești elemente de calitate, aflate in tendințe, dar care să-ți ofere tot confortul de care ai nevoie pentru a te relaxa într-o grădină cu adevărat superbă.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/csK5XPO87lI

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Top 21 Cele Mai Urmărite Filme și Seriale pentru Copii

Articolul Urmator

Alege echipamentele frigorifice și gastronomice potrivite, pentru profituri strălucite!

Cele mai populare