gedave

5 îmbunătățiri pentru o locuință mai confortabilă

5 îmbunătățiri pentru o locuință mai confortabilă

Confortul locuinței tale este o prioritate, iar fiecare investiție făcută în această direcție te ajută să te bucuri de un spațiu cât mai primitor. Pentru că ideea de confort este subiectivă, facem o trecere în revistă a celor mai interesante și eficiente idei de îmbunătățiri care îți pot transforma locuința într-o oază de bine.

Fii atent la micile detalii constructive

De cele mai multe ori ne preocupă imaginea de ansamblu și uităm că micile detalii au rolul lor în ceea ce privește confortul. Astfel, trebuie să ai în vedere toate amănuntele, de la praguri de trecere, care vor asigura zonele de delimitare între două camere, până la rosturi, scafe sau elemente decorative.

Este important să nu pierzi din vedere aceste lucruri, pentru că, în definitiv, dincolo de aspectul estetic, ele îndeplinesc și un rol util. Pragurile pot face trecerea discretă și estetică între două tipuri de pardoseli, în vreme ce scafele pot contribui la o amenajare cu adevărat specială a locuinței. 

Investește în sisteme de încălzire performante

Confortul termic este un aspect important pentru fiecare dintre noi, iar pentru a-ți asigura locuința din acest punct de vedere ai o multitudine de opțiuni la îndemână. Spre exemplu, poți investi în centrale termice performante, care să fie conectate la variatoare și termostate. O altă opțiune este aceea de a alege boilere sau chiar aparate de aer condiționat, care să-ți ofere posibilitatea să ai control deplin asupra temperaturilor din casa ta.

Schimbă pardoselile vechi

Cele mai citite articole

Una dintre problemele pe care le întâmpină multe dintre locuințe este cea a pierderilor de căldură la nivelul pardoselii. Pentru a fi sigur că te bucuri de confort în casa ta, chiar și la nivelul extremităților inferioare, poți opta pentru schimbarea pardoselilor. Parchetul este o opțiune perfectă de pardoseală caldă, așa că poți opta pentru un astfel de finisaj, dacă vrei mai mult confort. De asemenea, pardoselile din vinil pot fi o soluție pentru zonele în care nu poți monta parchet, dar în care poate că îți dorești suprafețe ușor de curățat și foarte călduroase. Pe de altă parte, dacă optezi pentru pardoseli din placaj ceramic sau piatră naturală, atunci ar trebui să ai în vedere și instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală.

Izolează locuința

Un accent major se pune în prezent pe izolarea termică a locuințelor, deoarece acest lucru nu doar că ajută la păstrarea unui confort termic ci și la eficientizarea consumurilor cu energia. Mai puține consumuri înseamnă cheltuieli mai mici, iar acest grad de confort economic va contribui la starea de bine pe care ți-o oferă casa ta. 

Izolația locuinței poate fi realizată cu vata minerală (fie bazaltică, fie de sticlă), polistiren sau spumă poliuretanică, sau poți folosi panouri de rigips, dacă ai nevoie de delimitări și compartimentări. Această lucrare are în vedere diminuarea punților termice, adică a acelor zone prin care se pot face schimburi de temperatură cu exteriorul. Cu o astfel de anvelopare, diminuezi pierderile de căldură în timpul iernii și, de asemenea, micșorezi pătrunderea zădufului în timpul verii, lucru care te va ajuta să te simți confortabil în casa ta.

Schimbă elementele de tâmplărie

Tâmplăria este un element foarte important pentru o locuință, ferestrele fiind de asemenea punți termice. În plus, tâmplăria modernă plus tehnologiile pe care le aduc foile de geam la nivel de izolare pot crește semnificativ gradul de confort al casei tale.

Casa ta merită să fie îmbunătățită pentru că fiecare dintre aceste lucrări va aduce un plus la nivelul felului în care te vei simți în propria casă. Investește, așadar, în confortul tău și adu casei tale îmbunătățirile cuvenite pentru a o transforma în căminul tău perfect. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Gazduire shared: 4 riscuri de securitate (si cum sa le preveniti)

Articolul Urmator

Cand este necesar sa se poarte aparat dentar

Cele mai populare