gedave

Cand este necesar sa se poarte aparat dentar

Cand este necesar sa se poarte aparat dentar

Multi pacienti considera ca au dintii perfect aliniati, iar muscatura lor este corecta. Cu toate acestea in urma consultatiilor si a verificarii documentatiei si a masuratorilor, medicii ortodonti pot spune cu exactitate daca pozitionarea dintilor este una corecta. Asadar, in momentul in care pacientii nu sunt multumiti de aspectul danturii, trebuie sa apeleze la serviciile oferite de o clinica stomatologica, pentru a afla cu exactitate care este starea de sanatate a dintilor. Mai mult, aici vor putea gasi si medici ortodonti, carora le pot cere parerea.

Exista anumite cazuri cand este necesara purtarea aparatului dentar, iar printre acestea se numara:

Inghesuirile nu arata niciodata bine din punct de vedere estetic

In momentul in care inghesuirile dentare sunt vizibile este neaparata nevoie de purtarea unui aparat dentar, pentru a corecta aceasta problema. Inghesuirile dentare sunt des intalnite, atat in cazul pacientilor tineri, cat si in cazul celor care au o varsta inaintata datorita faptului ca dintii isi pot schimba pozitia in diferite etape ale vietii.

Inghesuirile dentare nu sunt estetice. In momentul in care acestea apar, intreaga arcada are forma de zigzag. Este important de stiut ca o arcada sanatoasa, pe care sunt pozitionati dinti sanatosi si functionali, are forma de arc. Totusi, cu timpul o astfel de problema poate cauza si alte afectiuni. 

Cele mai citite articole

Pe langa faptul ca inghesuirile nu arata bine, acest fenomen nu ii va permite pacientului sa isi igienizeze dantura in mod corespunzator. De cele mai multe ori depozitele de tartru se vor aduna mult mai repede, lucru ce va duce, in timp, la aparitia bolilor parodontale. Astfel, pentru a evita toate aceste complicatii este importanta purtarea unui aparat dentar.

Muscatura inversa poate avea un impact negativ asupra sanatatii

Anumiti pacienti musca invers. Acest lucru inseamna ca arcada inferioara o acopera pe cea superioara, iar mandibula este pozitionata mult prea in fata. Deseori, acest lucru poate avea un impact negativ asupra sanatatii pacientului din cauza faptului ca articulatiile sunt suprasolicitate. Dupa o perioada lunga de timp pacientii pot cauza dureri la nivelul articulatiilor sau chiar migrene, atat in timpul masticatiei, cat si in decursul unei zile normale.

Mai mult, o muscatura inversa poate sa cauzeze si un aspect neplacut la fetei, deoarece mandibula pare marita si disproportionata. Asadar, petru a putea rezolva cu succes o astfel de problema este important ca pacientul sa apeleze in cel mai scurt timp la ajutorul unui medic ortodont.

Strungaretele si golurile pot fi rezolvate in cel mai scurt timp

Deseori, mai ales copii nu sunt multumiti de aspectul dintilor. Unii dintre acestia prezinta strungareata sau chiar spatii intre dinti exagerat de mari. Pentru a putea umple aceste goluri este recomandata purtarea unui aparat dentar. In cel mai scurt timp aceste probleme vor putea fi rezolvate, iar copiii vor avea o dantura cu un aspect extrem de placut.

Astfel, nu va mia fi nevoie ca pacientii sa apeleze la alte forme de tratament precum fatete, coroane sau plombe care sa acopere aceste spatii. Prin simpla purtare a unui aparat dentar, dantura va arata impecabil.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 îmbunătățiri pentru o locuință mai confortabilă

Articolul Urmator

Tendinte 2022 pentru nunti cu stil

Cele mai populare