gedave

Iubim sau e doar o impresie?

Iubim sau e doar o impresie?

Sunt momente in viata de cuplu, cand atat femeia, cat si si barbatul, isi pun idoielnica intrebare : „ma iubeste, nu ma iubeste?” . Oricat de banal poate parea, acest lucru chiar se intampla. Din pacate, in majoritatea cazurilor, aceasta grija apare cand unul dintre parteneri nu mai acorda aceeasi atentie celuilalt, din diverse motive.

Ciudat este ca, in loc sa aflam care sunt acele motive si de ce s-a produs schimbarea, ne este mai usor sa aruncam acuzatii asupra celuilalt, de multe ori apeland la existenta unei a treia persoana din vina careia ni se intampla toate astea.

„Nu ma mai iubesti pentru ca ti-ai gasit pe altcineva!” este cea mai frecventa si cea mai plauzibila acuzatie. In mintea ta se deruleaza deja o intreaga telenovela. Risti ca dintr-un impuls bazat pe o gelozie nefondata, sa strici o relatie frumoasa, care s-a construit in timp pe respect si incredere.

Cele mai citite articole

De ce am pomenit aceste doua lucruri si nu altele? Simplu. Pentru ca de aici porneste totul. Respectul joaca un rol foarte important intr-o relatie. A respecta persoana de langa tine este echivalent cu a nu face rau si a nu jigni persoana de langa tine. Inainte de a-ti acuza iubitul ca te inseala, mai bine invita-l la o discutie.

Pune in balanta lucrurile care te-au facut sa crezi asta si motivele pentru care crezi asta. Motivele le vei afla numai discutand cu el, cu calm, fara a lansa acuzatii si fara a da de inteles ca e asa cum crezi tu inainte de a afla si parerea lui.
Incredere. Am mentionat cuvantul incredere din doua motive. Unul e acela ca in orice relatie ar trebui sa existe un minim de incredere in celalalt, ca relatia sa functioneze si sa nu fie sortita esecului din prima, iar al doilea motiv se refera la tine, la cat de multa incredere ai in tine si in intuitia ta.

Uneori iubirea, ne face sa fim gelosi atunci cand nu este cazul. E adevarat ca intuitia feminina de cele mai multe ori nu inseala, dar atunci cand nu suntem sigure pe noi, cand exista nemultumiri vis a vis de noi, de felul in care aratam sau ne comportam, cadem in capcana geloziei si incepem sa vedem si sa percepem lucruri care nu exista de fapt. Este foarte bine sa fii precauta, insa incearca sa nu cazi in extrema cealalta si sa ramai obiectiva.

Orice problema are o solutie, si comunicand este mult mai simplu sa-ti dai seama daca iubitul tau te iubeste, nu doar prin vorbe, ci si prin fapte.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Si? Ce mai zici?

Articolul Urmator

Cum sa mentinem pasiunea in cuplu

Cele mai populare