gedave

5 motive pentru care sa apelezi la serviciile unui birou de arhitectura

In momentul in care oamenii, persoane fizice sau juridice, decid sa realizeze o constructie de amploare, indiferent care este scopul acesteia, trebuie sa ia in considerare si consultarea unui arhitect in realizarea planurilor. 

Arhitectul nu are numai rolul de a face schita constructiei, ci poate contribui la realizarea multor etape din intregul proces de constructie, care nu este unul simplu. In general, un astfel de profesionist se ocupa de proiectarea si construirea unei anumite structuri, dar serviciile pe care le ofera un birou arhitectura sunt mult mai multe, acestea avand rolul de a oferi sfaturi si suportul necesar pe tot parcursul procesului de constructie. 

Prin urmare, cei care inca nu sunt convinsi ca ajutorul pe care un arhitect, de la un birou de arhitectura, il poate oferi este ceea ce au nevoie, pot citi urmatoarele motive pe care ar trebui sa le ia in considerare: 

Arhitectul este cel care realizeaza proiectul constructiei

In prezent, legislatia aflata in vigoare nu permite realizarea nici unei constructii care nu detine un proiect realizat de un arhitect cu drept de semnatura. Acest lucru se datoreaza faptului ca acesta detine cunostintele necesare despre cum ar trebui sa arate o constructie, in special din punct de vedere al sigurantei, dar care sa se imbine si cu aspectul estetic placut. 

Proiectul va fi realizat potrivit nevoilor beneficiarului 

De asemenea, in momentul realizarii proiectului unei constructii, arhitectul va tine cont de indicatiile si preferintele beneficiarului acestuia, precum si de nevoile pe care acesta le are. De exemplu, in cazul unei constructii rezidentiale, arhitectul va lua in calcul numarul membrilor familiei pentru a putea schita suprafetele si o compartimentare eficienta. 

Va oferi sfaturi si suport cu privire la documentele necesare 

Cele mai citite articole

Inca dinainte de inceperea constructiei, oamenii au nevoie sa obtina o serie de aprobari si documente, de care unii este posibil sa nu aiba nici o idee. De aceea, un arhitect de la un birou specializat poate oferi atat sfaturi cu privire la acest aspect, cat si suport in obtinerea acestora. 

Un astfel de document de care au nevoie pentru deschiderea santierului de constructiei este DTOE – Documentatia Tehnica pentru Organizarea Executiei, de realizarea caruia se poate ocupa biroul de arhitectura ales pentru colaborare. 

Va participa si dirija intregul proiect de constructie 

Un alt motiv pentru care oamenii ar trebui sa apeleze la un arhitect este faptul ca acesta va participa la intregul proces de constructie, dirijand muncitorii astfel incat lucrarile sa fie realizate in mod corect, conform planului. In acest fel poate fi garantate siguranta constructiei si finalizarea acesteia la termenul stabilit. 

Poate contribui la eficientizarea costurilor 

Un arhitect poate face recomandari cu privire la materiale de constructie cu un raport calitate-pret foarte bun, bazat pe propria experienta, precum si cu privire la meseriasii care sa se ocupe de efectuare lucrarilor. In acest fel pot fi evitate costurile suplimentare si neprevazute. 

In concluzie, toti cei care au in plan construirea unei cladiri sau edificiu, trebuie sa colaboreze cu un birou de arhitectura, pentru a se bucura de o constructie sigura, eficienta si frumoasa.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum se spala corect hainele in functie de material: 5 exemple pentru o garderoba impecabila

Articolul Urmator

Activități distractive pentru copii în așteptarea Crăciunului

Cele mai populare