gedave

Activități distractive pentru copii în așteptarea Crăciunului

Sărbătorile de iarnă ocupă un loc aparte în sufletul fiecărui copil. Fiind o perioadă antrenantă, plină de evenimente fericite și cadouri, cei mici sunt dornici să petreacă timpul liber în compania prietenilor apropiați sau a familiei, construind noi amintiri plăcute.

Astfel, pentru buna dezvoltare a celor mici, îți propunem să pornești o tradiție personalizată în familie, în care să incluzi tot felul de jocuri și provocări, menite să le antreneze creativitatea și spiritul de joacă. Chiar dacă trăim într-o eră unde tehnologia ocupă un loc important în clasamentul importanței și dorințelor, încearcă să faci o schimbare anul acesta. Înlocuiește veșnica tabletă cu un joc interactiv, menit să includă întreaga familie. Sau ascunde telefonul și ieșiți la o plimbare în parc. Indiferent de activitățile întreprinse, timpul petrecut în compania celor mici va conta foarte mult.

Dacă ideile întârzie să apară, noi îți venim în ajutor cu o serie de activități recreative, pline de suspans, mister și voie bună. Lasă grijile deoparte și pornește într-o aventură fantastică!

Împodobirea bradului și decorarea casei

Chiar dacă se numără printre activitățile petrecute în interiorul casei, împodobirea bradului reprezintă un moment special. O clipă în care toată familia se strânge la un loc și plănuiește noile haine ale bradului din acest an. Pe lângă globurile și beteala păstrate din anii trecuți, puteți realiza împreună noi decorațiuni din hârtie, carton sau conuri de brad. Pe lângă faptul că își va exercita creativitatea, noile globuri improvizate vor fi mult mai apreciate față de cele prezente în magazine.

Cele mai citite articole

După ce bradul arată ca-n povești, a venit timpul ca locuința să fie în ton de sărbătoare. Luminițe agățate în toate colțurile camerei, ghirlande de beteală sau reni de pluș sunt doar câteva dintre ideile pe care le puteți pune în practică.

Jocuri interactive în familie

Pe lângă deja renumitele board games sau jocuri de cărți, ai ocazia să încerci un lucru nou și interesant: calendarul advent. Curiozitatea celor mici nu are limite și vor fi întotdeauna dornici să descopere ce le aduce ușa pentru următoarea zi. De aceea, ai grijă să incluzi în calendarul tău personalizat o mulțime de lucruri interesante. În perioada aceasta, ai acces la o mulțime de oferte jucarii copii, astfel încât vei putea include în proiectul tău diverse păpuși, mașinuțe, puzzle-uri sau seturi de joacă. Pe lângă lucrurile materiale, include câte o activitate interesantă.

Distracție pe pârtie sau în parc

Dacă luna decembrie este generoasă din punctul de vedere al fulgilor de zăpadă, înseamnă că distracția poate să înceapă. Plimbări cu sania, bătaie cu bulgări, construirea unui om de zăpadă sau învățatul unui nou sport de iarnă sunt doar câteva dintre activitățile pe care le puteți face împreună. Cu toate acestea, dacă zăpada se lasă așteptată, târgurile de Crăciun sunt un excelent prilej pentru activități recreative. Pe lângă faptul că puteți mânca preparate tradiționale sau gusta o ceașcă de ciocolată caldă, patinoarul așteaptă să fie descoperit de cei mici. Așa că nu mai sta pe gânduri și învață să te bucuri de magia sărbătorilor alături de prichindelul tău.

O altă activitate interesantă ar putea fi donarea hainelor și a jucăriilor către alți copii. Pentru că, în final, Crăciunul înseamnă să dăruiești, puteți întreprinde împreună un mic proiect prin care să strângeți hainele vechi, jucăriile nefolosite sau chiar dulciuri, pentru a le face o bucurie celor nevoiași.

Sursă foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 motive pentru care sa apelezi la serviciile unui birou de arhitectura

Articolul Urmator

Top dispozitive cu care poti detecta camerele si microfoanele ascunse

Cele mai populare