gedave

5 motive să-ți iei o pisică

Relația cu o pisică drept animal de companie este una cât se poate de frumoasă și plină de avantaje. Pe lângă efectul calmant asupra sistemului nervos uman, furnizarea de multiple motive de joacă și bună dispoziție, pisicile sunt animale domestice care, în pofida caracterului lor independent, sunt foarte legate afectiv de persoanele în care au încredere. Motivele care ar putea determina o persoană să aleagă ca animal de companie o pisică sunt multe, dar vom încerca să sintetizăm cele mai importante 5 dintre ele.

Pisicile sunt puțin pretențioase și independente.

Un câine are nevoie de atenție constantă, plimbări, vizite periodice la doctorul veterinar, alte animale de companie exotice necesită de îngrijire specială. Spre deosebire de acestea, pisica este un animal liniștit, nu solicită în mod special de foarte mult spațiu sau de ieșire în aer liber – este una dintre calitățile care le recomandă a fi excelente animale de companie pentru cei care locuiesc în apartamente. Desigur, pisica miaună uneori, dar sunetele pe care le scoate nu vor trezi tot blocul.

Pisica știe să primească și să ofere afecțiune.

Cu toate că este din fire independentă, o felină are nevoie atât de îngrijirea stăpânilor, cât și de afecțiunea acestora. Ca animal de companie, va fi încântată să poată primi cea mai bună hrană uscată pentru pisici sau o hrană umedă de calitate, însă poate să se mulțumească și cu mai puțin. Pentru a te asigura că pisica se va simți confortabil cât timp lipsești de acasă, este suficient ca bolul cu apă și cel pentru mâncare să fie pline, litiera să-i fie curată, iar spațiul de joacă liber.

Pisica este o reală resursă antistres.

Studiile științifice au arătat cu certitudine ceea ce prietenii pisicilor știau deja de o viață: pisicile scad nivelul de stres, tensiunea arterială și au capacitatea de a transforma o zi urâtă într-o seara frumoasă doar după câteva mângâieri sau o joacă de câteva minute. Statisticile sunt cele care indică faptul că riscul apariției unor boli cardiovasculare sau alergii este mult mai scăzut la cei care au o pisică drept companion de mulți ani – poate și pentru că sentimentul de singurătate se reduce semnificativ.

Pisicile sunt cei mai buni parteneri de joacă și bună dispoziție

Cele mai citite articole

Doar cine care au avut o pisică măcar pentru o perioadă scurtă înțelege câtă bucurie poate aduce un asemenea animal de companie – este jucăuș în cea mai mare parte a timpului, deschis la provocări, se adaptează aproape oricărei situații și aduce bună dispoziție chiar și atunci când se odihnește.

Ai încercat vreodată să te joci de-a v-ați ascunselea cu o pisică folosind mâncarea ei preferată? Sau să o provoci cu bule mari de săpun? Cu cât mai multă inventivitate, cu atât mai curioasă va deveni pisica (în esență, este un vânător înnăscut) și nu-ți vei da seama când trece timpul petrecut alături de ea.

Pisicile nu au nevoie de vizite dese la doctor și trăiesc pentru perioade îndelungate de timp.

Îngrijirea de calitate a pisicii nu este costisitoare și nu necesită foarte mult timp. Este suficientă alcătuirea unui meniu echilibrat, în care carnea să fie ingredientul predominant, menținerea unui mediu casnic curat și grija ca pisica să aibă o cutie cu nisip proaspăt în fiecare zi (litieră), precum și o bucată de material lemnos care s-o ajute să-și tocească ghearele. Există, desigur, specii de pisică mai sensibile și mai predispuse la alergii sau diferite boli, care necesită vizite periodice la medicul veterinar, însă cei care au o astfel de pisică cunosc foarte bine exigențele relației cu o astfel de rasă.

Studiile arată că doar simpla vizionare a filmelor cu pisici are darul de a îmbunătăți dispoziția unei persoane, cu atât mai mult a avea un astfel de animal de companie nu poate fi decât un izvor nesecat de bucurii.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Atmosfera romantică în dormitor: 6 trucuri cu efect garantat

Articolul Urmator

Bucătăria modernă: 5 reguli de amenajare

Cele mai populare