gedave

Atmosfera romantică în dormitor: 6 trucuri cu efect garantat

Atmosfera romantică în dormitor: 6 trucuri cu efect garantat

Intimitatea și confortul specifice oricărui dormitor conferă condițiile perfecte pentru crearea unei atmosfere romantice, lucru pe care îl poți realiza foarte ușor, apelând la câteva trucuri la îndemâna oricui. Dacă ți-am captat atenția, nu trebuie decât să parcurgi rândurile următoare, după care să începi să pui în practică sfaturile pe care ți le vom prezenta.

Așadar, iată cum îți poți transforma dormitorul într-un spațiu încărcat de romantism, fără a fi nevoie să redecorezi toată încăperea!

Investește într-un pat confortabil

Patul este piesa principală de mobilier din dormitor, iar pentru a crea o atmosferă romantică, acesta trebuie să fie cât mai confortabil și mai spațios. Un pat tapițat este perfect pentru un astfel de dormitor, iar pentru a amplifica nota de romantism, poți folosi o lenjerie dintr-un material moale, cu design senzual. De asemenea, pernele moi și o pătură călduroasă vor completa în mod armonios decorul și îi vor face pe ambii parteneri să beneficieze de maximul de confort și relaxare.

Folosește draperii groase și opace

Deși foarte utilă în alte situații, prea multă lumină naturală nu face o casă prea bună cu o atmosferă romantică, de aceea este necesar ca ferestrele să poată fi acoperite. Niște draperii groase și suficient de opace pentru a nu permite trecerea luminii pot rezolva această problemă. Atunci când vreți să petreceți mai mult timp în pat dimineața, fără a fi deranjați de razele soarelui, poți trage draperiile peste perdele, obținând astfel un spațiu mai intim.

Montează surse de lumină caldă

Cele mai citite articole

Dacă lumina naturală nu se potrivește foarte bine unei atmosfere romantice, nu la fel stau lucrurile când vorbim de lumina caldă. De aceea, în dormitor trebuie să folosești veioze sau alte surse de iluminat cu lumină galbenă. Lumina trebuie să fie difuză, iar dacă nu ai instalat un întrerupător prin care să poți regla intensitatea, folosește un abajur alb din hârtie. Corpurile de iluminat trebuie amplasate în colțurile dormitorului, pentru a obține astfel un efect mai puternic.

Pune covoare moi și pufoase

Atunci când intri în dormitor, sau dimineața, când cobori din pat, este foarte plăcut să pășești pe o suprafață moale și pufoasă, în care piciorul să se afunde ușor. O astfel de senzație simțită zi de zi sporește sentimentul de intimitate al încăperii, făcând dormitorul să fie mai primitor. Dacă patul este amplasat pe mijlocul dormitorului, poți folosi două covoare de dimensiuni mai mici, amplasate pe ambele părți ale acestuia. În cazul dormitoarelor cu patul amplasat lângă perete, se recomandă folosirea unui covor adaptat dimensiunii camerei.

Nu uita de lumânări parfumate

Mirosurile plăcute contribuie din plin la crearea unei atmosfere romantice, iar în acest scop, lumânările parfumate sunt de mare ajutor. Poți alege dintr-o mare varietate de arome, de la cele de vanilie sau scorțișoară, la cele de iasomie, lavandă, mentă și multe altele. În plus, cu ajutorul lumânărilor parfumate poți lumina romantic dormitorul; dacă luăm în considerare și faptul că unele arome au efect afrodisiac, rolul lor devine și mai important.

Bucură-te de muzică ambientală

Muzica este un alt element cu rol de necontestat în crearea unei atmosfere romantice, de aceea o poți folosi și în dormitor. În acest caz, se potrivește foarte bine muzica ambientală, dar și o selecție de câteva melodii romantice preferate, care să ruleze în surdină în dormitor. Nu ai nevoie de un sistem de sonorizare sofisticat, o mică boxă pe care să o poți conecta prin bluetooth la telefon fiind suficientă.  Nu e rău deloc nici un laptop amplasat într-un colț al dormitorului.

Acestea sunt metode simple dar cu efect garantat, prin care poți oferi dormitorului tău o atmosferă romantică, în care să petreci clipe magice alături de partenerul de viață.   

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

4 criterii de care să ții cont ca să-ți alegi adidașii perfecți pentru tine

Articolul Urmator

5 motive să-ți iei o pisică

Cele mai populare