gedave

6 sfaturi pentru un antrenament eficient la sală

Sportul este esențial pentru menținerea unei vieți sănătoase și, alături de o dietă echilibrată, te poate ajuta să te menții în formă maximă la nivel fizic, dar și mental. În cazul în care iei în calcul să mergi la sală pentru a-ți face antrenamentele, prima regulă pe care trebuie să o respecți este consecvența. Cel mai simplu este să-ți faci un abonament, însă dacă ajungi de două ori pe lună, atunci misiunea ta în ceea ce privește mișcarea nu va fi îndeplinită. Așa că începe prin a-ți face un program în acest sens. 

Iată 6 sfaturi pentru un antrenament eficient la sală:

Antrenează-te în mod constant

Să fii o persoană consecventă în ceea ce faci se aplică de minune și în cazul sportului. Prima regulă după ce ți-ai făcut un abonament la sala de fitness este să și mergi, măcar de câteva ori pe săptămână, în funcție de timpul pe care-l ai la dispoziție. Antrenează-te în mod constant, fără pauze foarte lungi, căci doar așa vei vedea eficiență și rezultate, fie că vorbim de o formă fizică mai bună sau de câteva kilograme în minus. 

Relaxează-te atunci când ești la sală 

Una dintre marile greșeli pe care o fac persoanele care încep să meargă la sală este percepția asupra acestei activități. Nu o privi ca pe o povară, ci bucură-te de beneficiile pe care ți le oferă mișcarea și antrenamentele. Concentrează-te asupra exercițiilor și relaxează-te în același timp ascultând, de exemplu, muzica preferată. Ia cu tine în bagajul de mers la sală o pereche de căști airpods, ideale pentru antrenament, fă-ți un playlist cu melodiile favorite și bucură-te de moment. 

Fă-ți un plan de antrenament

Cele mai citite articole

Un plan de antrenament îți va fi de folos în ceea ce privește atingerea obiectivelor. În primul rând, setează-ți unele realiste, cum ar fi să ajungi de cel puțin trei ori pe săptămână la sală. Apoi, include în acest plan exerciții pentru încălzire, grupele musculare pe care vrei să le lucrezi și tipul de aparate pe care le consideri potrivite pentru tine. Include și timpi în acest plan de antrenament, ca să îți poți monitoriza parcursul și să vezi astfel evoluțiile din fiecare săptămână. 

Cere sfatul unui instructor 

Dacă nu știi exact ce fel de exerciții să faci, dacă e mai bine să alegi pe bandă sau să ridici greutăți, atunci indicat ar fi să ceri sfatul unui instructor. În funcție de nevoile și dorințele tale, acesta te va îndruma și te va ajuta să-ți setezi obiective realiste și, bineînțeles, să le îndeplinești. 

Alege un echipament confortabil pentru sală 

Înainte de a păși întâia oară într-o sală de sport, asigură-te că ți-ai achiziționat un echipament confortabil și potrivit. Alege o pereche de pantofi sport ușori și cu talpă antiderapantă, apoi articole vestimentare elastice și confecționate din materiale sintetice. Evită bumbacul, pentru că această țesătură reține transpirația și vei avea în permanență senzația neplăcută de umezeală și rece la nivelul corpului. 

Nu te lăsa distras în timpul antrenamentului 

Dacă iei cu tine telefonul pentru a asculta muzică, limitează-te doar la acest lucru. E foarte simplu să te lași distras în timpul antrenamentelor la sală, fie că auzi tonul de mesaj sau vrei să-ți verifici emailul din când în când. Fă-ți seriile de exerciții și abia apoi, în perioadele de pauză, ia în mână telefonul. 

Atunci când decizi să mergi la sală, gândește-te că o faci pe timpul și banii tăi. Dacă tot ai achiziționat un abonament și ai ajuns în acel spațiu, profită și fă-ți antrenamentele cu conștiinciozitate, astfel încât să obții rezultatele pe care ți le dorești.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce poți face cu un smartwatch?

Articolul Urmator

Planificarea vacanței perfecte pe litoral: cu ce să începi

Cele mai populare