gedave

Ce poți face cu un smartwatch?

Un smartwatch este un device inteligent, pe care îl poți purta la mână, dar care îndeplinește multe dintre funcționalitățile unui computer sau al unui telefon. Un smartwatch, nu îți va arăta doar ora exactă, ci va putea utiliza multe aplicații utile. Datorită conectivității prin Bluetooth cu smartphone-ul tău, vei utiliza interfața ceasului preluând apeluri și alte funcționalități. 

Iată care sunt cele mai des întâlnite situații în care poți utiliza un smartwatch: 

  • Călătorii

Trăim într-o eră digitală, unde documentele de călătorie pot fi încărcate în cloud. Cu ajutorul unui smartwatch vei putea accesa foarte facil orice document, de la cărțile de îmbarcare pentru avion, până la asigurările de călătorie și documentele de identitate. 

  • Portofel digital

Cumpărăturile sunt mult mai ușoare cu ajutorul unui smartwatch. Nu trebuie decât să conectezi cardul cu aplicația bancară, iar plățile se vor face cu Apple Play sau Google Pay, printr-o simplă atingere a ceasului pe un cititor de carduri disponibil în magazin. În acest fel, vei putea plăti orice cumpărături, fără să ai la tine o geantă, un portofel, bani sau chiar carduri bancare, doar cu ajutorul unui smartwatch Xiaomi Amazfit.

  • Jocuri 

Oricând te afli într-o călătorie sau într-un moment fără activitate, te poți relaxa accesând niște jocuri virtuale. Există nenumărate jocuri disponibile, concepute special pentru smartwatch și care pot fi descărcate din App Store sau din Google Play Store. Deoarece ecranul este destul de mic, va trebui să alegi niște jocuri amuzante, dar nu la fel de complicate precum Spiderman. 

  • Muzică

Cele mai citite articole

Oriunde te afli și indiferent de activitatea pe care o desfășori, ai la dispoziție milioane de melodii pe care le poți asculta. Un smartwatch îți permite rularea unor aplicații speciale, cum este Spotify. Antrenamentele fizice, inclusiv jogging-ul, sunt cu atât mai distractive atunci când asculți muzică. De asemenea, și activitățile casnice cum ar fi datul cu aspiratorul, sau cele profesionale, cum ar fi redactarea unui raport, vor fi părea mai accesibile datorită muzicii pe care o vei asculta în căști. 

  • Ebook

Chiar dacă are un ecran mic, smartwatch-ul permite accesarea unor cărți electronice, cu care te poți relaxa în anumite momente. O călătorie cu autobuzul ori așteptarea de la medicul de familie sunt situații în care poți accesa cartea preferată pentru a vedea ce au mai făcut eroii din poveste. Odată ajuns acasă poți continua lectura pe tabletă sau ebook reader, exact din punctul în care ai rămas. 

  • Navigare

Atunci când te afli la volanul unei mașini fără navigație, un smartwatch este cea mai facilă modalitate pentru a găsi drumul dorit. În funcție de sistemul de operare al smartwatch-ului, poți alege aplicația de navigare adecvată, astfel încât vei ajunge la destinație în siguranță și în cel mai scurt timp. Față de utilizarea unui telefon, care implică mutarea privirii de la direcția de mers, un smartwatch este poziționat la nivelul ochilor, fiind mult mai sigur de utilizat. În plus, modalitatea de avertizare pe care o utilizează smartwatch-ul este foarte simplă, prectic vei simți o vibrație de fiecare dată când este nevoie de schimbarea direcției. 

  • Fitness

Dacă ești o persoană activă, care face multă activitate fizică, trebuie să știi că un smartwatch te va ajuta să atingi obiectivele pe care ți le-ai setat. Astfel, vei putea monitoriza progresele făcute, precum și diferiți parametri ai organismului tău, cum ar fi ritmul cardiac, respirația ori caloriile arse. 

La fel ca orice alt device inteligent, un smartwatch beneficiază de actualizări periodice pentru softul instalat. Asta îți asigură o funcționare de lungă durată, ajutându-te să fii mai organizat și mai eficient. De asemenea, nu vei mai avea de momente în care să te plictisești, deoarece aplicațiile pentru timp liber oferă o mulțime de oportunități pentru te distra sau a te relaxa. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 motive pentru care merita sa investesti intr-un telefon second-hand

Articolul Urmator

6 sfaturi pentru un antrenament eficient la sală

Cele mai populare