gedave

7 tipuri de încălțăminte pentru bărbați, în funcție de stil

7 tipuri de încălțăminte pentru bărbați, în funcție de stil

Încălțămintea este, cu siguranță, una dintre piesele de rezistență în ținuta unui bărbat. O alegere greșită poate compromite întregul rezultat. În funcție de stilul pe care îl adoptăm în vestimentație, avem la indemana o gamă variată de încălțări din care să alegem. Unele modele sunt uzuale, altele sunt mai sofisticate, ceea ce face ca alegerea să nu fie, întotdeauna, evidentă și ușoară.

Există câteva tipuri de bază pe care trebuie să le cunoaștem și să le achiziționăm, acestea fiind esențiale în garderoba unui bărbat. Mai jos, un scurt ghid al celor mai importante tipuri de încălțăminte și stilul cărora li se potrivesc.

Ghete elegante

Ghetele elegante se potrivesc atât la costume business cât și la ținuta casual sau smart casual. Încălțări pentru sezoanele reci, ele asigură atât eleganță cât și confort. În funcție de preferințe și sezon, puteți alege modele diferite în funcție de culori și design dar și în funcție de  grosimea pielii, tipul de prelucrare al acesteia și modelul de talpă. 

Încălțăminte sport

Aceasta poate fi de mai multe tipuri: teniși, espadrile, pantofi sport etc, toate într-o gamă variată de forme și culori. Cel mai bine merg cu haine casual sau sport, de primăvara până toamna, în funcție de materialul lor: pânză, piele, materiale sintetice etc. 

Bocanci

Dacă nu agreați încălțămintea casual din piele, nici pantofii sport pentru stilul casual și sport, optați pentru bocanci. Sunt încălțări, mai degrabă, funcționale, care se potrivesc aproape oricărei ținute casual sau sport.  E de preferat să investiți într-o pereche de calitate, având în vedere că pot fi purtați tot anul. 

Loafers

Cele mai citite articole

Aceștia sunt pantofii casual, ușori, confecționați din piele, fără șiret, de tipul slip-on. Sunt cunoscuți și sub numele de mocasini. Sunt potriviți pentru ținute casual sau smart casual dar și la un costum lejer, de vară. Pot fi din piele întoarsă sau tăbăcită și pot avea diverse detalii decorative precum ciucuri sau catarame.

Monk

Pantofii monk sunt niște pantofi din piele, oarecum nonconformiști. Au vârful elegant deci pot fi asortați cu un costum dar sunt tot slip-on, pentru că șireturile au fost înlocuite cu o curea cu cataramă. Asta înseamnă că pot fi asortați și la o ținută casual sau smart casual. Sunt încălțări viguroase, care merită toată atenția.

Pantofi Oxford

Pantofii Oxford sunt cei mai clasici pantofi eleganți. Sunt, întotdeauna, cusuți și au, mereu, șireturi. Sunt pantofi formali, cu un calapod îngust, iar lateralele cu șiret sunt rigide și trebuie să se atingă atunci când sunt încălțați. Se asorteză la ținute foarte elegante, black tie, pentru evenimente formale dar și la costume smart casual. Sunt mai multe tipuri în funcție de preferințe: cu tăietura clasică, cu detalii decorative etc. 

Pantofi Derby

Sunt pantofi la fel de eleganți ca pantofii Oxford, dar mai puțin rigizi. Au șireturi dar lateralele nu trebuie să se întâlnească și nu au nici cusăturile transversale ale pantofilor Oxford, ceea ce lasă piciorul mai relaxat la mers. Sunt foarte ușor de purtat cu orice fel de costum dar și cu pantalon și sacou, de aceea, sunt printre favoriții bărbaților care activează în zona de business.

În funcție de stilul tău, îți poți identifica acum și tipul de încălțăminte care ți se potrivește. Pentru ca ținuta să fie completă, nu uita de șosete. Acestea nu trebuie să se asorteze neapărat cu pantofii, ci, mai degrabă, cu hainele, astfel încât întreaga ținută să arate armonios. Pentru ținute relaxate, poți alege șosete cu model, iar, pentru încălțămintea sport, poți opta pentru șosete scurte sau tip tălpici. Orice stil abordezi, caută încălțăminte de bărbați la preț avantajos dar, nu face rabat la calitate. Confortul și calitatea materialului îți vor asigura o purtare îndelungată și plăcută. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum crești intensitatea și rezistența parfumului?

Articolul Urmator

De ce sa alegi consumabilele de sudura Bohler?

Cele mai populare