gedave

Anvelopele all season: 7 motive să le alegi

Printre cele mai importante, dar destul de ignorate componente auto, se numără și anvelopele. Deși avem tendința de a acorda o atenție deosebită motorului, datorită performanțelor, ori jantelor, pentru design, de cele mai multe ori uităm de anvelope, care sunt esențiale atât pentru siguranță cât și pentru funcționalitatea mașinii. 

Anvelopele sunt cele care oferă tracțiunea potrivită, care asigură frânarea rapidă și cele care mențin direcția mașinii în condiții meteorologice extreme. 

Iată care sunt cele mai importante motive pentru a alege să-ți echipezi mașina cu anvelope all-season.

  1. Recomandate de producătorii auto

Majoritatea mașinilor sunt echipate cu anvelope all season  atunci când ies pe poarta fabricii. Motivul este unul destul de simplu, ele sunt destinate pentru a oferi o călătorie liniștită, în siguranță și pentru o perioadă cât mai mare de timp. Anvelopele all-season sunt cele mai versatile din acest punct de vedere, deoarece sunt proiectate să funcționeze în multe condiții, inclusiv temperaturi ridicate de vară ori condiții de trafic pe carosabil umed ori cu zăpadă. 

2. Poți alege dintre all season performanță și all season standard

Anvelopele all-season sunt destinate pentru toate condițiile de drum, cu singura condiție să nu fie vorba despre ceva extrem. Anvelopele all-season pot funcționa cu succes pe drumuri încinse însă nu vor avea niciodată aceleași proprietăți cu cele de vară. De asemenea, pot fi utilizate în siguranță iarna, când carosabilul este acoperit cu zăpadă sau gheață, dar nu vor putea să atingă performanțele unor anvelope de iarnă, care pot urca în pantă, pe un strat gros de zăpadă. Din acest motiv au fost create două subcategorii principale de anvelope all season. Pentru șoferii cu un stil mai sportiv și pentru drumuri ce au caracteristici generale de iarnă, există anvelopele all season performante. Pentru drumuri obișnuite, în condiții echilibrate, indiferent dacă este vară sau iarnă, poți alege anvelope all season standard, dar care au o oarecare limitare din punct de vederea al capacității de manevrabiliate. 

3. Economie de buget

Cele mai citite articole

Alegând anvelopele all season, nu va trebui să ai două seturi de anvelope, unul de vară și altul de iarnă. În plus, nu va fi nevoie de schimbarea lor odată cu venirea noului sezon. Asta reprezintă o economie destul de importantă, pe care o poți investi în alte componente ale mașinii

4. Economie de spațiu

Anvelopele all season nu vor mai avea nevoie de stocare, deoarece vor fi tot timpul montate pe mașină. Situația este diferită atunci când alegi cele două variante, iarnă/vară. Atunci cînd un set este montat pe mașină, celălalt va trebui depozitat într-un garaj ori un subsol, unde trebuiesc îndeplinite anumite condiții.

5. Durată lungă de utilizare

Majoritatea anvelopelor all season pot fi utilizate până la 100.000 de km, atunci când au parte de o utilizare și o ingrijire adecvată.  

6. Ușor de ales

Anvelopele all-season sunt ușor de achiziționat, deoarece nu este nevoie de identificarea unor specificații deosebite, care să fie potrivite pentru tine. Față de anvelopele de iarnă, care au o mulțime de informații de care trebuie să ții cont, ori cele de vară, care trebuie să fie fabricate dintr-un amestec special de cauciuc, anvelopele all-season trebuiesc doar cumpărate și montate pe mașină. 

7. Recomandate pentru drumurile în oraș

Exceptând situația unor drumuri în condiții extreme, în special iarna, când este posibil să fie necesare anvelope speciale de iarnă, în rest poți alege cu încredere anvelopele all season, care te vor duce în siguranță oriunde ai nevoie. Anvelopele all-season sunt destinate în special temperaturilor peste 7 grade, asta însemnând că sunt recomandate pentru o climă temperată, respectiv primăvara, vara și toamna. Sunt, de asemenea potrivite pentru mașinile de oraș, în orice anotimp, deoarece aici temperaturile nu vor deveni extreme. Dacă îți dorești să mergi cu mașina într-o stațiune montană, cel mai bine este să montezi anvelope de iarnă. Pentru orice alte drumuri, însă, mașina ta poate fi echipată cu anvelope all season. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Alegeri cu stil pentru o locuință mai primitoare

Articolul Urmator

Top 5 bluze elegante ușor de asortat

Cele mai populare