gedave

Bagaj pentru vacanță: 5 lucruri pe care să le iei cu tine

După luni de zile de ședințe, proiecte, obiective și analize, este vremea unei binemeritate vacanțe. Aceasta este un excelent mod de reîncărcare a bateriilor, dar mai ales o oportunitate de a vizita lumea, de a cunoaște oameni și de a încerca experiențe frumoase. Pe lângă biletul de avion, rezervarea hotelului, asigurarea medicală și orice alt document util, adaugă în bagaj lucruri necesare pentru a salva momentele frumoase și pentru a te simți bine în momentele mai puțin distractive. Descoperă mai jos lista acestor necesități.

Laptopul

Este un excelent companion de vacanță, așa cum în restul anului este gadgetul care te ajută să excelezi la serviciu. Laptopurile performante Acer, de exemplu, sunt excelente instrumente de lucru, dar și dispozitive pe care poți accesa jocuri, filme, poți edita fotografiile sau clipurile video din vacanță.

Echipate cu procesoare Intel I5 sau I7 din generația a 10-a (Ice Lake) și a 11-a (Tiger Lake) sau AMD Ryzen 5, o cantitate suficientă de memorie rapidă DDR 4 (16 Gb), soluții de stocare rapidă SSD și ecrane IPS de ultimă generație, aceste laptopuri extrem de compacte (diagonale ale ecranului cuprinse între 14” și 17,3”) și ușoare (1,8 – 2.3 Kg) au suficientă autonomie pentru vizionarea serialului preferat sau pentru o sesiune de gaming în timpul zborului.

Un alt aspect foarte important în călătorii este prezența unui număr suficient de porturi USB și HDMI, dar și a conectivității Wi-Fi și Bluetooth, pentru a face posibilă navigarea pe internet. De asemenea, este importantă și conectarea wireless a camerei foto sau a camerei video, precum și redarea filmelor preferate pe televizorul din camera de hotel.  

Camera foto

Cele mai citite articole

Un alt gadget fără de care nu ne putem imagina o vacanță reușită este camera foto, care poate surprinde cele mai frumoase momente. În acest domeniu, tehnologia a evoluat enorm și, în funcție de buget și de pasiune, poți alege dintr-o gamă largă:

  • clasicele camere compacte – ușoare și mici, dar puternice și versatile.
  • camere bridge – oferă opțiuni excelente de fotografie la distanță, portret sau macro, într-un singur obiectiv foto încorporat;
  • opțiuni profesionale sau semi-profesionale D-SLR sau Mirrorless – împreună cu obiectivele foto alcătuiesc un bagaj separat.

Camera video

Dacă te pasionează sporturile extreme și te interesează să înregistrezi și să salvezi toate aventurile, fără necesitatea purtării de grijă față de aparat, poți alege camerele video de acțiune. Sunt o opțiune excelentă, fiind capabile de filmare în format Full HD sau 2K – variantele de buget – sau 4K/5K – variantele de top. Extrem de ușoare și cu o autonomie extinsă, conectabile prin USB, wi-fi sau bluetooth, aceste camere reprezintă cel mai bun mod de a-ți înregistra întreaga vacanță. La întoarcere, vei avea ocazia să alegi și să revezi cele mai frumoase momente și locuri.

Căștile

Pentru momentele în care preferi să nu deranjezi pe cel de lângă tine, dar vrei să urmărești serialul preferat sau să asculți muzică, accesoriul perfect sunt căștile. Fie în variante mai performante (over-ear) sau compacte (in-ear) cu fir sau fără, căștile se pot conecta la orice dispozitiv capabil să redea material multimedia – laptop, smartphone sau tabletă – și sunt un excelent ajutor contra plictiselii în lungile ore de zbor.

Hard-disk extern

Chiar dacă laptopurile oferă în prezent opțiuni de stocare de sute de Gb, pentru a avea siguranța că poți descărca integral tot materialul video sau foto realizat în fiecare zi de vacanță, un hard-disk extern este o opțiune excelentă. Cele mai compacte versiuni pot ajunge până la 4Tb capacitate, fiind alimentate doar prin portul USB, prin care se efectuează și transferul de date. Dacă ai, însă, experiența unei vacanțe în care obișnuiești să înregistrezi cantități mari de material foto/video, poți opta pentru un hard de capacitate mare, de până la 20 Tb.

Bagajul este, în final, un element esențial pentru o vacanță reușită. Desigur, multe dintre obiectele necesare, cum ar fi obiectele vestimentare sau articolele de plajă, le poți achiziționa la destinație, însă gadgeturile preferate au întotdeauna un loc special în geanta de călătorie, ori de câte ori mergi către o nouă destinație.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Care este cea mai importantă cameră din casa ta și de ce?

Articolul Urmator

Outfit botez: 5 greșeli frecvente pe care să le eviți

Cele mai populare