gedave

Care este cea mai importantă cameră din casa ta și de ce?

Daca ar fi sa facem un top al camerelor pe care le indragim foarte mult, vom constata adesea ca alegerile sunt subiective, in functie de personalitatea fiecaruia dintre noi. Totusi, la unison, pentru oricine dormitorul inseamna spatiul cel mai pretuit din locuinta, deoarece acesta ne aduce un strop de rasfat, relaxare si bineinteles o binemeritata odihna.

Cum se face amenajarea dormitorului?

Amenajarea dormitorului are inseamna mai inainte de orice respectarea considerentelor de confort. Astfel, va trebui sa ai in vedere pentru amenajarea dormitorului toate acele detalii care vor diferentia aceasta camera de celelalte, astfel incat aici sa iti poti odihni mintea si trupul. Exista cateva aspecte pe care ar trebui sa le ai in vedere in acest caz si asupra carora ar trebui sa zabovesti, astfel incat sa poti face cea mai buna alegere de amenajare.

Culoarea dormitorului

Specialistii ne recomanda sa alegem pentru dormitor culori cat mai linistite si pale, care sa ne stimuleze astfel somnul si odihna. Albastrul, verdele sau nuantele de gri par a fi cele mai potrivite din acest punct de vedere, insa nici albul nu pare sa fie exclus. In general pare sa existe o corelatie intre aceste nuante si apropierea de natura, de mare si munte cu toate elementele sale, dar si cu sentimentul de eliberare pe care il simtim atunci cand pasim in camera de odihna. 

Culoarea poate fi aleasa individual sau avand in vedere caracteristicile camerei, sau ale decoratiunilor, astfel incat efectul sa fie maxim si sa contribuie la sporirea confortului.

Decoratiunile

La nivel de decoratiuni paleta este destul de restransa, deoarece nu vei putea folosi prea multe lucruri nici macar in ipoteza in care beneficiezi de un spatiu foarte amplu. Dormitorul este o camera importanta pentru ca ofera mai inainte de orice un spatiu de odihna, iar acest lucru inseamna sa nu aglomerezi camera tocmai pentru a-ti permite un spatiu cat mai aerisit.

Textile

Cele mai citite articole

Pentru ca dormitorul este o camera confortabila, ar trebui sa folosesti in interiorul ei si materiale confortabile, pe cat posibil naturale. Poti alege perdele si draperii in culorile camerei, astfel incat sa creezi o ambianta cat mai placuta. Poti alege perdele si draperii din bumbac sau matase si te poti juca cu texturile si capacitatea de filtrare a luminii a materialelor, astfel incat rezultatul sa fie cel optim pentru tine. 

Confortul vine cel mai adesea din camera cu patul cel mai mare

Dormitorul este important de asemenea si pentru faptul ca ofera cel mai amplu spatiu de dormit din toata casa. Chiar daca iti cumperi canapele, toppere sau saltele performante, nimic nu se va compara cu patul din dormitor, suficient de mare incat sa te cuprinda in imbratisarea odihnei. 

Din acest motiv dormitorul devine iubit si preferat, deoarece in acest spatiu ne gasim linistea,ne dezmortim trupul si ne oferim practic momente de rasfat indiferent cat de tarziu in noapte sau dimineata devreme. 

Pentru a alege un pat confortabil trebuie sa ai in vedere dimensiunea, amplasarea, dar si tipul saltelei si al somierei, astfel incat acestea sa iti ofere un somn linistitor. Vei vedea ca exista multe modele de saltele din care vei putea alege, insa va trebui sa fii atent la caracteristici tocmai pentru a alege ceea ce este potrivit pentru tine si pentru corpul tau. Saltelele prea dure te pot face sa dormi anevoios, iar saltelele prea moi te-ar putea deranja pentru senzatia de afundare in material. 

Dormitorul este zona in care fiecare dintre noi se retrage dupa zile mai usoare sau mai grele, in cautarea binemeritatei relaxari. Odihna este importanta si de aceea dormitorul este camera cea mai importanta a casei tale, deoarece de aici pleaca de fapt starea ta de bine exterior, dar si interior. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Meseria de crupier sau dealer la cazino – avantaje și dezavantaje

Articolul Urmator

Bagaj pentru vacanță: 5 lucruri pe care să le iei cu tine

Cele mai populare