gedave

Care sunt aliații tăi pentru a avea o stare de bine toată vara

Exceptând zilele caniculare, vara este anotimpul preferat pentru majoritatea dintre noi. Acum ne bucurăm de soare, de ziua mult mai lungă și de apusuri rupte parcă din povești. Este cea mai bună perioadă pentru a trăi povești ale căror amintiri ne vor însoți toată viața și a experimenta cât mai mult. Însă, pentru toate acestea, trebuie să ne simțim bine în pielea noastră. 

Vara vine întotdeauna cu multe momente însorite și ne oferă o doză necesară de optimism. Este momentul ideal de a ne pune în practică ideile făcute în zilele mohorâte, de a ne face curaj să ieșim din zona de confort și de a gusta cu poftă din toate darurile vieții. Pentru a face toate acestea, este necesar ca noi să ne simțim bine în propria piele, mai presus de a ne pregăti corpul pentru plajă. 

În cele mai multe cazuri, aceasta este o preocupare tipic feminină, bărbații reușind să fie mult mai degajați din acest punct de vedere. 

Iată care sunt cele mai la îndemână lucruri pe care le poți face vara aceasta, pentru a te simți bine în pielea ta: 

Evită balonarea

Este o reacție a organismului care, deși poate părea minoră, cauzează adesea stări de disconfort ce îți reduc semnificativ adrenalina. Dacă nu există cauze medicale majore, pentru a o evita sau a o elimina, trebuie să ai mare grijă la alimentație. Dacă starea de balonare nu dispare, poți apela cu încredere la Stomachon. Aceste capsule te ajută să scapi foarte repede de senzația de balonare, prin eliminarea gazelor intestinale acumulate în exces.  

Elimină retenția de apă din organism 

Aceasta este o problemă cu care se confruntă majoritar femeile, cel mai adesea vara. Retenția de apă este denumită edem, în termeni de specialitate, și înseamnă că organismul nostru reține mai multă apă decât este necesar în țesuturi. Pe lângă efectul vizibil de umflare a pielii, atunci când avem o retenție de apă în organism, resimțim și o durere a articulațiilor care, deși nu este una acută, este suficientă încât să îți ia din elan. 

Cele mai citite articole

Paradoxal, dar, pentru a elimina retenția de apă din organism, trebuie să consumăm cât mai multe lichide. Pe lângă apă, poți adăuga și ceaiuri de plante și sucuri naturale (de pepene roșu, de portocale), ce îți vor ajuta organismul. O mare parte din cauza acestei probleme aparține sării consumate în cantități mai mari decât este necesar, deci aceasta trebuie redusă semnificativ. Dacă nu obișnuiești să consumi suficiente lichide, poți apela cu încredere și la alimentele ce conțin o cantitate mare de apă, cum ar fi castraveții proaspeți. 

Poartă doar haine din materiale naturale 

Acesta nu este un moft, ci o reală necesitate, ce contribuie mai mult decât ne-am aștepta la starea noastră de bine. Hainele ce conțin fibre sintetice sunt bune în anotimpurile reci, însă vara sunt de evitat. Acestea creează pielii disconfort, deoarece nu o lasă să respire, lucru extrem de important, mai ales pe timpul verii. 

Din fericire, pentru a purta haine din bumbac, in, cânepă, mătase sau din alte materiale naturale, nu este nevoie să cheltuim o avere. Dacă nu vrei să petreci ore întregi prin mall-uri în căutarea lor, poți apela la magazinele online (multe comercializează doar îmbrăcăminte din fibre naturale și poți găsi nenumărate modele potrivite stilului tău), la outlet-uri sau chiar la second-hand-uri. Acestea din urmă au avantajul prețului mic și al faptului că, deși sunt multe firme pe care le regăsești și în România, vei observa că materialele diferă semnificativ. În plus, sunt șanse mari să găsești haine noi (cu etichetă), la un preț infim, față de magazinele obișnuite. Nu putem uita de faptul că a purta îmbrăcăminte second-hand este un bun mod de a sprijini moda sustenabilă, ce ajută la protejarea planetei. 

Deși sunt gesturi mici, la îndemâna oricui, uităm adesea să ne focusăm pe ele și căutăm soluții 

dificile sau, mai rău, nu luăm nicio măsură și ne complacem într-o stare constantă de disconfort. Trebuie să ne amintim mai des că detaliile fac marile diferențe și că stă adesea în puterea noastră să ne sporim confortul. Pentru problemele majore sau cronice, putem apela la medicii specialiști ce au la dispoziție, datorită evoluției medicinei, un arsenal impresionant de remedii. 


Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Interviu cu George Fudulache – ecommerce sales manager Clește.ro – Cât de importante sunt serviciile de găzduire web?

Articolul Urmator

3 Idei de investiții cu potențial pe termen lung

Cele mai populare