gedave

Interviu cu George Fudulache – ecommerce sales manager Clește.ro – Cât de importante sunt serviciile de găzduire web?

Serviciile de găzduire sunt foarte importante pentru majoritatea platformelor online și a website-urilor din mediul online. Dar nișa de e-commerce sau cea a magazinelor online este cea pentru care hostingul este vital. Cu cât un serviciu de hosting are mai mult probleme, cu atât aceste probleme se vor reflecta în numărul de vânzări și apoi în venituri.

Am discutat cu George Fudulache, manager de vânzări la Clește.ro, un magazin online specializat în componente electronice și IoT. Cu ajutorul răspunsurilor sale ne-am dorit să găsim o explicație clară despre ceea ce înseamnă un hosting de calitate și cât de important este pentru un magazin online de anvergură.

Ce înseamnă serviciile de hosting pentru un magazin online?

În primul rând, hostingul este singura cale pe care un magazin online o poate folosi pentru rămâne în siguranță în mediul online. Dar calitatea serviciului de găzduire este mult mai importantă la o astfel de afacere. Bugetul pentru dezvoltarea platformei, stocurile și managementul pot aduce costuri de zeci de mii de euro. Ar fi păcat să irosești aceste resurse doar pentru că ai ales un serviciu de hosting care nu îți asigură securitatea. 

Cât de important este ca hostingul să fie sigur?

Este la fel de important ca orice alt element vital pentru magazinul tău online. În primul rând, nu ar trebui să recurgi la astfel de servicii dacă recenziile nu îți oferă încredere, iar siguranța întregului tău business se bazează pe hosting. Datele, stocurile, prețurile, furnizorii, totul este în pericol atâta timp cât hostingul nu conferă un nivel ridicat de securitate.

Este nevoie de un pachet de găzduire mai mare pentru a susține un număr mare de utilizatori?

Numărul de utilizatori ar trebui să fie într-o continuă expansiune dacă vrei ca magazinul tău online să crească. Iar cu cât acest număr este mai mare, cu atât vei avea nevoie de resurse mai multe. Nu s-a întâmplat ca doar o dată să avem nevoie să creștem pachetele de servicii de hosting și chiar să folosim tehnologii premium precum SSD-uri NVMe, servere VPS România care au crescut exponențial viteza de încărcare a magazinului nostru online.

Cele mai citite articole

De ce trebuie să fii foarte atent când alegi hostingul unui magazin online?

Datele personale ale clienților sunt cele mai de preț informații care sunt stocate și culese de un magazin online. Acestea sunt reglementate de foarte multe legi și nu pot fi utilizate în niciun scop personal. Prin urmare, este nevoie de un sistem de securitate foarte performant care trebuie să protejeze aceste date, iar hostingul este singurul care poate să confere această securitate. Firma de hosting trebuie să îndeplinească anumite criterii și să aibă vizibilitate, infrastructură, dar și suport extrem de rapid.

Primești asistență atunci când website-ul are o problemă legată de hosting sau uptime?

Din fericire da, primim foarte repede suport de fiecare dată când întâmpinăm dificultăți tehnice. Este foarte important să știi că lucrurile se vor rezolva și că problemele sunt conștientizate. Este poate cel mai important serviciu oferit de un provider de hosting.

Se reflectă problemele de hosting în vânzări?

Prețurile bune, ofertele, design-ul atractiv, munca depusă pentru crearea unui user experience unic și toate funcțiile unui website nu contează aproape deloc în momentul în care viteza de încărcare atinge cotele deranjante pentru clienți. Dacă există platforme care se încarcă rapid, același lucru trebuie oferit și de magazinul nostru. Acesta este din nou un serviciu de hosting care trebuie să fie extrem de calitativ. Dacă viteza de încărcare este mică, cifrele vor vorbi de la sine.

Magazinele online care înregistrează un număr destul de mare de comenzi sunt adevărat mașinării de procesare. Sute de clienți plasează sute de comenzi în fiecare zi, iar numărul lor crește enorm de mult în zilele de promoție. 

Serviciile de găzduire sunt importante și pot garanta siguranța sau prevenția pierderilor de zeci de mii de euro. Dacă vrei o afacere profitabilă, alege  cu atenție hostingul!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

4 lucruri pe care le poți face pentru viitorul copiilor tăi

Articolul Urmator

Care sunt aliații tăi pentru a avea o stare de bine toată vara

Cele mai populare