gedave

Cat dureaza restaurarea danturii cu implanturi dentare?

Dintii lipsa reprezinta un motiv pentru care stima de sine a celor care se confrunta cu astfel de situatii are de suferit, astfel ca starea generala de sanatate poate avea de suferit – atat fizic, dar si psihic. 

De aceea. oamenii trebuie sa isi depaseasca teama de dentist, care inca mai exista in unele cazuri, si sa mearga la cabinetul stomatologic pentru a-si trata afectiunile dentare si pentru a-si restaura dantura, astfel incat sa obtina un zambet frumos si sanatos. 

In ce consta procedura de inserare a implantului dentar? 

Una dintre cele mai moderne si eficiente metode de inlocuire a dintilor lipsa este tratamentul cu implant dentar. Acesta consta in inserarea unui surub, realizat in general din titan, in osul maxilarului sau mandibulei, prin intermediul unei interventii chirurgicale minim invazive.

Cu toate ca unii pacienti se pot speria de o astfel de interventie, in realitate, aceasta este una simpla, care poate fi realizata in aproximativ o ora. Ulterior, urmeaza o perioada de recuperare mai indelungata, in care implantul trebuie sa se oseointegreze. 

In cat timp se pot bucura pacientii de rezultatele tratamentului cu implant? 

Cele mai citite articole

Tinand cont ca implantul dentar are nevoie de o perioada mai indelungata pentru a se integra in osul maxilarului, ceea ce influenteaza si stabilitatea acestuia, un tratament cu implant dentar poate dura intre 3 si 6 luni. 

Dupa perioada de recuperare, pacientii se vor prezenta din nou in cabinetul medicului stomatolog, pentru a fi montate bontul protetic si coroana dentara. 

Cele mai importante avantaje pe care le au implanturile dentare sunt aspectul similar cu cel al dintelui natural si functionalitatea identica cu a acestuia. In plus, implantul dentar poate fi un tratament la fel de eficient si in cazul inlocuirii unui singur dinte lipsa, precum si in cazul inlocuirii mai multor dinti lipsa. 

In concluzie, oamenii nu ar trebui sa astepte sa isi piarda dintii pentru a merge la stomatolog, mai ales ca noile tratamente sunt mai eficiente si mai putin dureroase. Numeroasele avantaje si perioada indelungata de viata a implantului dentar sunt motive importante pentru care sa aleaga aceasta solutie pentru restaurarea danturii. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum face electricitatea aparatele să funcționeze?

Articolul Urmator

Articole pirotehnice – Un spectacol de frumusete

Cele mai populare