gedave

Ce ar trebui să poarte bărbații la birou în sezonul cald?

În sezonul cald, dincolo de temperaturile foarte mari, nu numai că vei transpira afară, ci și la birou. De vreme ce nu toate companiile asigură o valoare mare codului vestimentar la locul de muncă, există totuși numeroase situații când va fi nevoie să ai o ținută adecvată chiar și în mijlocul verii atunci când mergi la birou.

În cele ce urmează, vei descoperi tot ceea ce poți purta la birou, dar și ceea ce trebuie să eviți:

Tricouri sau cămăși?

Decizia de a alege între tricou sau cămașă depinde în mare parte de obligativitatea unui cod vestimentar la locul tău de muncă. Dacă ai voie să porți tricouri, atunci nu vei duce atât de mult grija că vei transpira. Însă, chiar și în acest caz, trebuie să ai grijă ce model de tricou vei alege, căci nu este potrivit să porți tricouri cu imprimeuri, sloganuri sau sigle foarte mari.

De asemenea, foarte potrivite sunt acele cămăși mâneca scurtă cu guler rotund, simple, din materiale de bună calitate și în culorile negru, alb sau albastru.

Cămășile cu mânecă scurtă, chiar și cu imprimeuri, pot fi alegerea ideală pentru birou, însă trebuie să le combini întotdeauna cu o pereche de pantaloni lungi. Dar ține minte că aceste tipuri de cămăși nu sunt la fel de formale precum cele cu mânecă lungă.

Cele mai citite articole

Dacă vei alege să porți cămăși bărbați cu mânecă lungă, ai opțiunea de a-ți sufleca mânecile până la cot, lăsând antebrațul gol. Însă, dacă ai făcut acest lucru, trebuie să le lași înfășurate până la finalul programului de lucru, altfel ridurile de pe mâneci o să aibă un aspect inestetic.

Dacă ai o întâlnire importantă în ziua respectivă, poți purta un sacou peste cămașă și astfel, vei scăpa de această situație neplăcută.

Pantaloni scurți

Te vei întreba dacă ai voie să porți la birou pantaloni scurți. Răspunsul este clar nu! Și chiar dacă nu există o regulă clară a codului vestimentar la locul tău de muncă, purtarea acestor modele îți pot atrage o atenție negativă.

Poți alege să porți în schimb pantaloni lungi care lasă goale gleznele sau poți purta pantaloni ușor decupați. În acest fel, vei avea un aspect estival deosebit de plăcut.

Pantofii perfecți de vară

Dacă vei purta costum, atunci este esențial să alegi pantofi cu vârful închis. Însă, în această categorie se încadrează foarte bine și mocasinii sau espadrilele din piele fină.

Pălării sau ochelari de soare

Aceste două accesorii nu au ce căuta în ținuta pe care o vei purta la birou, indiferent cât este de cald. Singurul loc în care poți purta ochelari sau pălării de paie este la o petrecere organizată de compania unde lucrezi și, dacă aceasta are loc în aer liber.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum puteti curata o lustra rapid?

Articolul Urmator

Episodul 31 din Povestea Noastra (Bizim Hikaye)

Cele mai populare