gedave

Ce culori să porți pentru a crea o primă impresie plăcută

O zicală celebră spune că prima impresie contează întotdeauna foarte mult. Într-adevăr, prima interacțiune pe care o ai cu cineva poate influența enorm felul în care persoana respectivă te va percepe de atunci încolo. Schimbarea acestei prime păreri este, adesea, un proces destul de dificil.

Este vorba despre acea senzație, acea emoție pe care o emani în momentul în care faci cunoștință cu o persoană nouă. Pentru a face o primă impresie bună, zâmbetul și postura sunt cele mai importante elemente, însă există și alte lucruri subtile care pot face diferența. De exemplu, culorile hainelor și accesoriilor pe care le porți!

Nu este doar un mit, ci o adevărată psihologie a culorilor. Fiecare nuanță transmite ceva diferit, așa că, dacă vrei să faci o primă impresie foarte bună, alege tonurile potrivite!

  • Poartă oranj sau galben pentru a transmite energie pozitivă, bucurie și entuziasm

Dacă urmează să te întâlnești cu o persoană pe care vrei s-o cucerești cu buna ta dispoziție, poartă cu încredere tonuri calde de oranj, piersică sau galben solar. Aceste nuanțe plăcute transmit cu putere sentimente precum entuziasm, bucurie, energie și creativitate.

Astfel, oranjul și galbenul sunt alegeri excelente când te întâlnești cu potențiale viitoare prietene, potențiali parteneri sau, pur și simplu, noi persoane care se alătură grupului tău de amici.

  • Poartă albastru pentru a transmite calmitate, încredere și profunzime

Albastrul este o culoare care liniștește, care exprimă stabilitate, încredere și siguranță. De asemenea, persoanele care poartă albastru pot fi percepute ca fiind mai blânde și mai calme, cu o atitudine răbdătoare și empatică.

De aceea, dacă vrei să exprimi aceste lucruri, poartă cu încredere ținute pe bază de jeanși bleu, bluze albastru marin sau chiar rochii vaporoase în aceleași tonuri. Adaugă și accesorii potrivite, precum inele cu cristale colorate, ce pot intensifica efectul.

Poți creea o primă impresie excelentă purtând albastru în prima zi la noul job sau la un examen oral la facultate.

  • Poartă verde pentru a transmite echilibru, siguranță și evoluție

Cele mai citite articole

Verdele este o culoare plăcută, care transmite întotdeauna echilibru și liniște, dar și disponibilitatea de a învăța, de a crește și de a evolua. De asemenea, verdele exprimă sănătate și vitalitate.

Așadar, când vrei să faci o impresie bună unor noi parteneri de proiecte sau unor noi colegi, poartă cu încredere nuanțe de verde.

  • Poartă roșu pentru a transmite putere, determinare și pasiune

Ai luat interviul pentru noul rol de manager și ai emoții? Mergi la o discuție de afaceri și dorești să obții ceea ce ți-ai propus? Alege să porți cel puțin un element roșu în ținuta ta. Această culoare exprimă foarte multă putere, o determinare imensă și, nu în ultimul rând, o pasiune de neegalat.

Roșul exprimă, totodată, și entuziasm pentru noi începuturi, așa că poartă-l ori de câte ori vrei să transmiți acest lucru persoanelor cu care urmează să colaborezi în diferite contexte.

  • Poartă negru pentru a exprima eleganță, mister și încredere în sine

Negrul este o nonculoare, însă are un efect la fel de puternic sau chiar mai puternic decât alte nuanțe. Negrul poate exprima atât eleganță și lux, cât și mister sau o încredere în sine uriașă. Astfel, este opțiunea perfectă pentru o întâlnire romantică, pentru un parteneriat de afaceri sau pentru un interviu.

După cum poți vedea, fiecare culoare poate contribui la formarea unei prime impresii foarte bune, însă este important să îți adaptezi ținuta în funcție de fiecare context în parte.

De exemplu, nu purta negru sau albastru atunci când vrei să îți faci prieteni și să pari cât mai entuziasmată și evită să porți oranj și galben atunci când vrei să exprimi autoritate, siguranță de sine și mister.

În final, ține minte că nuanțele hainelor și ale accesoriilor pot influența prima impresie a persoanelor pe care le întâlnești, însă zâmbetul și atitudinea ta contează cel mai mult!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

3 accesorii esențiale în garderoba unui bărbat

Articolul Urmator

Business în agricultură: 5 sfaturi pentru micii fermieri

Cele mai populare