gedave

Ce este IA și cum ne îmbunătățește viața?

Ce este IA și cum ne îmbunătățește viața?

Fără îndoială, tehnologia este într-o continuă schimbare și dezvoltare. Dacă ar fi să ne gândim în urmă cu câțiva ani, am realiza că o mare parte dintre realitățile cu care suntem obișnuiți acum erau poate un scenariu dintr-un film. Cu toate acestea, o serie vastă de concepte inovatoare ne stau la dispoziție în orice moment pentru a ne îmbunătăți viața.

La fel și IA sau inteligența artificială. Acesta este un termen care se referă la capacitatea unor mașinării de a imita comportamentul uman. Din ce în ce mai multe sectoare l-au implementat cu succes și îl folosesc cu diverse scopuri. Așadar, în rândurile următoare se va descrie acest concept și felul în care ne îmbunătățește viața.

Ce este inteligența artificială?

În limbaj tehnic, acest termen se referă la inteligența apropiată de cea umană care este realizată de către un robot, un calculator sau orice altă mașinărie.

Cu alte cuvinte, această tehnologie poate să imite foarte bine comportamentul uman. Cum se realizează acest lucru? Prin învățarea din exemple, prin repetarea anumitor acțiuni, prin înțelegerea anumitor limbaje sau prin rezolvarea anumitor probleme.

După ani întregi de cercetare, putem spune în sfârșit că inteligența artificială face parte din realitatea zilelor noastre. Creșterea bruscă se datorează colectării de date, dar și disponibilității acestora într-un timp mult mai scurt, spre deosebire de colectarea lor manuală.

Prevenirea fraudelor

Un prim avantaj al folosirii inteligenței artificiale este posibilitatea de prevenire a fraudelor. Băncile folosesc această tehnologie pentru a trimite notificări celor vizați.

Spre exemplu, dacă la un moment dat are loc o tranzacție cu o sumă mare într-un cont, sistemul generează automat o notificare de avertizare. Același lucru se întâmplă și dacă are loc o tranzacție la o distanță foarte mare de casă. În aceste situații utilizatorul este avertizat imediat și este rugat să confirme acele tranzacții.

Există și alte domenii care au implementat inteligența artificială cu scopul de a reduce sau a elimina complet riscul de fraudă. Printre acestea se numără comerțul electronic, platformele de streaming sau cazinourile.

Experiență a clientului îmbunătățită

La fel ca multe alte sectoare, AI îmbunătățește considerabil lumea cazinoului. Această tehnologie este foarte apreciată de către antreprenori pentru avantajele pe care le oferă.

Spre exemplu, IA poate prezice anumiți metrici pe baza datelor colectate de la utilizatori. Programele de loialitate sau cardurile sunt folosite de obicei pentru a vedea de ce anumiți utilizatori aleg unele jocuri, când le schimbă și alte detalii similare la fel de importante.

Cele mai citite articole

În fiecare zi, există din ce în ce mai multe oportunități de a colecta și transmite date de la utilizatori care joacă jocuri de cazinou online. În schimb, acest lucru oferă o experiență de joc mai bună. Pe lângă roboții fără personalitate cu care au legătură la un moment dat, ei au parte de ”agenți” mai pricepuți care oferă răspunsuri personalizate, într-un timp mai scurt.

Recomandări muzicale

Indiferent dacă suntem utilizatori ai unei platforme de redare muzică sau intrăm doar ocazional pe acele site-uri, cu siguranță am observat felul în care funcționează inteligența artificială în acest caz.

În ultimii ani serviciile de redare muzică dar și cele de seriale s-au bazat foarte mult pe această tehnologie. Procesul începe prin recomandarea anumitor piese. Dacă acestea dau rezultat, sistemul continuă să ”promoveze” piese similare.

Un exemplu bun este serviciul oferit de Google Play. Acest sistem oferă recomandări personalizate, care pot avea rezultate foarte bune. În acest caz inteligența artificială ia în calcul momentul zilei și starea vremii pentru a oferi recomandări pentru o ambianță mai bună.

Securizarea locuinței

Persoanele care își doresc tehnologie de ultimă generație pentru a-și proteja locuința ar trebui să ia în calcul un sistem bazat pe inteligența artificială. Alarmele sau camerele de supraveghere de acest tip au la bază recunoașterea facială și învățarea automatizată.

Ele își creează un catalog care include persoanele care frecventează cel mai adesea o anumită locuință. Drept urmare, persoanele necunoscute sunt identificate instantaneu.

Sistemul performant de securizare a locuinței pe baza IA este un prim pas în automatizarea locuinței. Un alt exemplu bun este legat de mișcările animalului de companie prin locuință sau a altor persoane care ne trec pragul.

Mașini cu pilot automat

Nu în ultimul rând, avem la dispoziție mașini care se conduc singure. Unele studii dovedesc că mașinile care au acest sistem sunt chiar mai sigure decât cele conduse de către oameni. Unul dintre motive este faptul că tehnologia se adaptează instantaneu la condițiile și la situațiile care apar în mod neprevăzut.

Așadar, producătorii de mașini își îndreaptă atenția asupra acestei tehnologii iar în următorii ani am putea avea tot mai multe variante la dispoziție.

În concluzie, inteligența artificială nu este deloc un vis îndepărtat ci o realitate de zi cu zi. Mai mult, beneficiile sunt evidente în multe situații.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Factori de luat in considerare in alegerea unei trotinete electrice

Articolul Urmator

Totul despre sloturile cu jackpot

Cele mai populare