gedave

Ce lapte praf sa alegi?

Este hrana cheie pentru bebelusii nostri, cea care joaca un rol major in dezvoltarea lor. Da, dar ce lapte praf sa alegi?

160 de lapte pentru sugari pe piata

Cu nu mai putin de 160 de formule pentru sugari pe piata, inclusiv cincizeci doar pentru lapte de prima varsta, nu este usor de vazut clar si de a gasi cel care se potriveste bebelusului tau. Ca sa nu mai vorbim de numele – HA, AR, lapte „pre” – care uneori sunt derutante.

Nu intra in panica insa: la maternitate ti se aloca un lapte de varsta 1 mai mult sau mai putin specific in functie de nevoi. Prin urmare, alegerea nu iti apartine in intregime. 

Afla mai multe despre toate caracteristicile formulei pentru sugari aici.

In ce consta laptele praf pentru bebelusi?

Cu exceptia formulelor pe baza de proteine ​​din soia, formulele pentru sugari sunt derivate din lapte de vaca, care sufera numeroase transformari pentru a se adapta la nevoile sugarului. Obiectivul principal: limitarea continutului de proteine. 

Cele mai citite articole

Desi esentiali pentru crestere, acesti nutrienti sunt poate unul dintre factorii implicati in reaparitia obezitatii infantile. Astfel, nivelul de proteine ​​ajunge la 35 g/litru in laptele de vaca, in timp ce acum este in jur de 15 pana la 17 g/litru in formulele de lapte. 

Astazi, unele marci au reusit chiar sa scada in continuare aceasta rata proteica – in jur de 12 g/litru – apropiindu-se astfel de compozitia laptelui matern, care nu contine mai mult de 10 g/litru.

In plus, laptele de vaca este eliberat de grasimi animale pentru a le inlocui cu grasimi vegetale, care contin mai multi acizi grasi esentiali. Aceste substante – pe care organismul nostru nu stie sa le produca – sunt intr-adevar esentiale pentru dezvoltarea corecta a creierului si a vederii copilului. In cele din urma, producatorii limiteaza continutul de sodiu in timp ce adauga saruri minerale (calciu, fier), oligoelemente (cupru, magneziu si zinc ) si vitamine. 

Laptele de prima varsta contin cincisprezece vitamine, inclusiv putina vitamina D, care fixeaza calciul. Si multe marci tind sa gaseasca formula potrivita care seamana cel mai mult cu laptele matern, adaugand probiotice, omega 3 si 6. Lactoferina, a doua proteina din laptele matern, este acum disponibila si in unele formule pentru sugari si este o adevarata inovatie.

Mama este cea care alege laptele bebelusului ei?

Ai luat decizia de a nu alapta. Aceasta alegere iti apartine, chiar daca intreaga profesie medicala este de acord ca laptele tau este cel mai bun aliment pe care copilul tau il poate primi. Deci, la maternitate, medicul pediatru iti da lapte de varsta 1. 

Prin urmare, nu tu alegi marca. In unele cazuri, totusi, daca, de exemplu, tu sau partenerul tau aveti un istoric alergic dovedit, este posibil sa poti obtine lapte mai potrivit. Nu uita sa specifici acest lucru inainte de nastere.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Idei de cadouri mai deosebite pentru fetițe

Articolul Urmator

Muzica folosita pentru ajutarea recuperarii leziunilor cerebrale, tratarea convulsiilor

Cele mai populare