gedave

Idei de cadouri mai deosebite pentru fetițe

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar cea mai importantă componentă este cumpărarea cadourilor. Dacă și tu simți că ieri era vacanța de vară, iar mâine este aproape Crăciunul, să știi că nu te înșeli. Timpul trece prea repede, iar lumea nu stă pe loc. 

Magazinele au lansat deja ofertele de jucării, iar stocurile se epuizează rapid. Părinții care nu vor să se trezească în fața unui dezastru dacă amână pregătirile, își rezolvă toate cumpărăturile zilele astea. Nu mai amâna nici tu, deoarece nu ai nevoie decât de maxim două ore, în care să comanzi online tot ce trebuie să cumperi. Haine, jucării, trenulețe din lemn, păpuși sau cărți, sunt toate la un click distanță. 

Dacă ai o fetiță căreia vrei să-i oferi cadouri mai deosebite, am pregătit o listă care te va ajuta să faci cele mai bune alegeri. Probabil ești la curent cu faptul că jucăriile destinate fetelor și băieților oferă experiențe diferite și încurajează dezvoltarea într-o anumită direcție. Copiii învață despre lume și despre ei cu ajutorul jucăriilor, care le stimulează abilitățile cognitive. Din acest  motiv, dacă vrei să crești o fețită inteligentă, cu abilități cognitive diverse și creative, atunci oferă-i jucării mai deosebite, care ies din sfera ”ceva roz sau cu sclipici”.

Jucăriile clasice pentru fete tind să pună accent mai mare pe aspectul fizic și pe atractivitate. De asemenea, promovează, în special, îngrijirea și rolurile casnice, cum sunt gătitul și curățenia. Dacă o fetiță are acces doar la acest tip de jucării, se poate să rateze anumite domenii importante, dar care sunt rezervate, tradițional băieților. Mașinile, costumele de pompier, trusa de savant ori halatul de doctor sunt doar câteva dintre domeniile pe care trebuie să i le prezinți obligatoriu fetiței tale. 

Cele mai citite articole

Chiar dacă jucăriile destinate băieților tind să fie mai agresive și mai dure, fetița ta va beneficia de experiențele dobândite atunci când intră în contact cu ele. Poți alege jucării educaționale și care ating toate componentele fizice, cognitive, artistice și de altă natură ale dezvoltării copiilor. Cele mai bune jucării sunt cele care captează interesul copilului și reușesc să îl țină atent pentru perioade lungi de timp, în concordanță cu vârsta și abilitățile actuale. 

Jocuri de construcție cu magneți

Sunt atractive pentru toți copiii, deoarece le pun imaginația la încercare. Structurile care par fragile, dar cumva reușesc să rămână în poziție verticală datorită magneților, îi captivează pe cei mici, care vor să vadă până unde funcționează forță magnetică și unde câștigă forța gravitațională. Aceste jocuri nu sunt pentru fete sau pentru băieți, sunt pur și simplu jucării. 

Blocuri de lemn

Tot din gama jocurilor de construcții, blocurile de lemn sunt ușoare, bine șlefuite, cu forme geometrice diverse și au culori aprinse. Inițial, seturile conțineau doar cuburi, însă pe măsură ce i-au cucerit pe copii, s-a avansat la ideea adăugării de triunghiuri, cercuri sau cilindre. Toate acestea pot fi aranjate, structurate și organizate în cele mai interesante construcții pe care le-ai văzut vreodată. 

Rainbow Loom

Elasticele acestea colorate au cucerit copiii din întreaga lume, atât fete, dar și băieți. Cu ajutorul lor se pot împleti brățări, șnururi și tot felul de flori, animale sau alte obiecte.  Este un joc popular între copii, care se pot juca singuri sau împreună. Cu ajutorul acestor elastice copiii își antrenează concentrarea, gândirea creativă abilitățile sociale și motricitatea fină. 

Seturi Art & Craft

Uneori vrei să ai totul la îndemână, astfel încât să te poți apuca de creat exact atunci când simți că îți vine inspirația. Seturile art & craft sunt ideale, indiferent dacă este vorba despre cusut, tricotat, lipit, construit sau pictat. Activitățile incluse sunt o explozie de artă și gândire creativă, dezvoltând pasiunea pentru frumos și oferind momente grozave împreună cu prietenii. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Sfaturi care vă vor face viața mai distractivă

Articolul Urmator

Ce lapte praf sa alegi?

Cele mai populare