gedave

Ce trebuie sa stiti despre hoverboard-uri

Ce trebuie sa stiti despre hoverboard-uri

Daca v-ati hotarat sa va cumparati un hoverboard, este bine sa va informati inainte in legatura cu acest gadget. De asemenea, este extraordinar ca cumparati un hoverboard online, deoarece timpul inseamna bani si este intelept sa il economisiti. Totodata, daca sunteti incepatori, nu este indicat sa cheltuiti prea mult pentru achizitionarea primului dvs. hoverboard, ci sa alegeti un hoverboard ieftin.

Iata cateva informatii pretioase despre hoverboard.

Ce este un hoverboard

Hoverboard-urile, numite in mod obisnuit scutere cu auto-echilibrare, sunt dispozitive electrice, cu doua roti si portabile. Au devenit extrem de populare in ultimii ani. Hoverboard-urile va permit sa stati pe ele si sa le directionati in orice directie doriti sa mergeti. Veti directiona hoverboard-ul intr-o anumita directie, plasandu-va greutatea corpului in acea directie in care vreti sa va deplasati.

Acest gadget este un fel de mini Segways fara ghidon, utilizat pentru transportul personal. Unora le place sa parcurga distante scurte folosind aceste placi electrice.

Hoverboard-urile sunt propulsate de doua roti motorizate conectate la doua placi. Functioneaza cu ajutorul unui giroscop, folosind senzori interni. Prin apasarea in fata si spate sunt actionati senzorii si comandate miscarile. Presiunea actionata in partea din fata controleaza viteza si directia aparatului. 

Hoverboard-urile contin, de asemenea, o baterie reincarcabila care alimenteaza motorul.

Cine a inventat hoverboard-ul

Cele mai citite articole

La mijlocul anului 2013, acest gadget a fost subiectul unor intrebari legate de cine trebuie sa detina brevetul inventarii hoverboard-ului. O parte din modelele realizate in China au fost predispuse sa ia foc in 2014. Motivul a fost supraincalzirea bateriei.

Shane Chen, un om de afaceri american si initiator al Inventist, a inregistrat un brevet pentru un gadget de acest fel in februarie 2013 si in mai 2013 a lansat compania Kickstarter destinata productiei in serie de hoverboard-uri. Compania chineza Chic Robotics a lansat primul hoverboard „Smart S1” in luna august 2014 in cadrul show-ului Canton Fair Trade.

La scurt timp dupa lansare, acest dispozitiv a inceput sa se bucure de o popularitate uimitoare in tarile din Occident. Initial, o multime de celebritati ca Justin Bieber si Jamie Foxx au agreat acest echipament si au fost surprinse utilizandu-l.

Hoverboard-urile au fost folosite pentru prima data in 2015 si dupa aceea un numar mare de oameni le-a cumparat. Au fost placute de oameni de aproape fiecare varsta. In acelasi an, au fost vandute 2.578.000, iar veniturile generate de hoverboard-uri au ajuns la 1 miliard de dolari. Hoverboardul a devenit cel mai popular cadou din anul 2015.

Problemele legate de siguranta

Toata lumea s-a indragostit de noul gadget, dar dupa ceva timp, s-a auzit vestea exploziilor din cauza bateriei litiu-ion de proasta calitate. Vanzarile au scazut constant, Amazon a incetat sa mai transporte hoverboard-uri. Pentru a rezolva problemele de siguranta, Comisia pentru siguranta productiei consumatorilor din SUA a recomandat un nou standard de siguranta pentru bateriile hoverboard.

Aceasta certificare include atat testarea stricta a partii electrice, cat si eliminarea riscului de explozie, astfel incat acum nu trebuie sa va faceti griji daca vreti sa cumparati un hoverboard pentru copii.

Dupa aceasta certificare, toti retailerii au inceput din nou sa comercializeze hoverboard-uri.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ai nevoie de un spatiu pentru birouri ca sa iti extinzi afacerea? Cauta online anunturi de vanzari si inchirieri pe site-uri specializate

Articolul Urmator

Cele mai importante piese de caroserie necesar de schimbat

Cele mai populare