gedave

Cum alegi o pizzerie bună din meniul aplicației tale de food delivery?

Cum alegi o pizzerie bună din meniul aplicației tale de food delivery?

Nu mănânci pizza foarte des, dar, și atunci când o faci, vrei să ai parte de cea mai bună variantă existentă în aplicația de comenzi online. Dacă nu ai un local preferat, poate fi destul de dificil să găsești exact ceea ce cauți, din prima încercare. Cu toate acestea, există câteva semne pe care le poți lua în considerare înainte să comanzi. Iată care sunt acestea și cum te ajută să alegi cea mai bună pizzerie disponibilă în zona ta!

1. Ingrediente de calitate, afișate complet

O pizzerie care își ia în serios statutul va afișa, întotdeauna, lista completă de ingrediente folosite pentru fiecare preparat. Astfel, lângă denumirea fiecărei pizza, ar trebui să găsești cel puțin câteva ingrediente de bază, precum sosul de roșii, tipul de mozzarella și alte toppinguri secundare.

O pizzerie bună va folosi materie primă din gama premium, precum mozzarella di bufala (de bivoliță), sos de roșii făcut în casă și brânzeturi sau mezeluri de cea mai bună calitate.

Pizzeriile inspirate de pe meleagurile italienești vor menționa ce tip de șuncă folosesc (prosciutto cotto sau crudo), ce tip de brânză (de obicei, mozzarella, nu cașcaval) și ce fel de carne, fiindcă există diferențe între un salam chorizo și un salam tip pepperoni.

Extra sfat: Caută pizzeriile care oferă rețete inovatoare și combinații rafinate de ingrediente, precum prosciutto și brânză ricotta sau anghinare, capere și busuioc proaspăt!

2. Fotografii autentice

Multe restaurante folosesc imagini reprezentative găsite pe Internet; așa-numitele poze „de stoc”. Astfel, clienții nu vor ști cum arată, de fapt, preparatele lor și își vor crea așteptări false. Este rețeta perfectă pentru dezamăgiri totale! De aceea, când alegi pizzeria, asigură-te că aceasta are fotografii autentice ale propriilor sale produse. După ce verifici acest detaliu, poți comanda ceva de la Pizza Hut sau altă pizzerie care oferă o imagine reală asupra preparatelor pe care le vinde.

Cele mai citite articole

Extra sfat: Vei recunoaște imaginile descărcate de pe Internet după decorul complex din jurul pizzelor și după simetria și ordinea perfectă. O fotografie cu o pizza autentică va avea, întotdeauna, mici „imperfecțiuni”!

3. Meniu generos, dar nu foarte extins

Contrar așteptărilor, cu cât un restaurant are mai puține preparate în meniu, cu atât acesta este mai bun. Motivul este simplu: când prepari doar produse de inspirație italiană, este mult mai ușor să te concentrezi pe calitatea acestora, față de situația în care ai servi atât pizza, cât și supe asiatice, burgeri și mâncare cu specific indian.

Așadar, dacă pizzeria pe care ai observat-o are în meniu doar pizza, câteva tipuri de paste și aperitive clasice italienești (bruschette, salată Caprese etc.), există șanse mari să fi descoperit un local excelent, care îți va oferi produse autentice și gustoase!

4. Tipul de cuptor folosit

Cea mai bună pizza va ieși, întotdeauna, dintr-un cuptor cu lemne. Totuși, multe pizzerii nu dispun de un astfel de cuptor, care implică investiții financiare foarte mari și ocupă un spațiu considerabil. Astfel, ele folosesc un cuptor normal, motiv pentru care blatul nu va avea acea textură perfectă: subțire, crocant la exterior și moale în interior.

Ia în cacul acest lucru și alege o pizzerie care menționează tipul de cuptor folosit. Vei primi o pizza rumenită exact atât cât trebuie, cu un blat perfect, exact ca în Italia!

5. Recenzii

Nu în ultimul rând, când alegi o pizzerie din meniul aplicației, aruncă o privire și la recenzii. Vezi ce părere au avut alți clienți care au încercat preparatele. Dacă review-urile de 5 stele sunt majoritare, verifică-le, totuși, și pe cele mai slabe. S-ar putea să descoperi acolo adevăratele motive pentru care pizzeria nu a fost apreciată!

În final, ține cont de aceste sfaturi, dar lasă și intuiția să te ghideze. Dacă găsești o rețetă care sună absolut delicios, comand-o fără ezitare!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

7 modele de cămăși versatile pentru bărbați

Articolul Urmator

Vrei să îți ceri iertare? Alege un coș cu flori pentru a-ți exprima sentimentele!

Cele mai populare