Cum alegi pantofi cu adevărat confortabili

Confortul picioarelor este esențial, fie că mergi ore în șir sau stai toată ziua pe un scaun de birou. Indiferent de modul tău de viață, de jobul sau de activitățile tale, încălțările trebuie să-ți fie comode. Ce înseamnă acest lucru? Că ai nevoie de niște pantofi care să aibă mărimea potrivită tălpilor tale, materiale naturale, care să lase pielea să respire, dar și un calapod potrivit ție. Pentru a te asigura că nu vei resimți disconfort și senzația de picioare obosite de-a lungul unei zile, e important să știi câteva trucuri atunci când îți alegi ghetele, adidașii, tenișii sau alte modele de încălțăminte.

Găsește mărimea potrivită

Unele persoane poartă mărimi cu jumătăți de număr, altele au forma picioarelor mai îngustă sau mai lată, iar din aceste motive identificarea mărimii potrivite pentru fiecare este esențială. Desigur, ea poate varia în funcție de tipul de pantofi, însă, în fiecare magazin ar trebui să găsești un ghid de mărimi. De exemplu, dacă vrei să-ți iei o pereche de sneakers barbati de la B-mall.ro, măsoară, înainte, talpa piciorului. Cel mai potrivit mod este să folosești o foaie de hârtie pe care să trasezi, cu ajutorul unui creion, conturul tălpii. Apoi, utilizează o ruletă și măsoară lungimea, de la călcâi până la degetul mare. Asigură-te că linia după care măsori este dreaptă. Dacă nu ai o ruletă, poți folosi o riglă sau o aplicație instalată pe smartphone. În funcție de dimensiunea piciorului tău, vei ști, cu precizie, care este măsura potrivită pentru pantofi.

Pont: Dacă numărul de centimetri măsurat pe talpa piciorului este între două mărimi, optează, întotdeauna, pentru numărul mai mare. Motivul este simplu! Este exclus să te simți confortabil într-o pereche de încălțări care sunt prea mici, chiar și cu jumătate de număr. În plus, după câteva ore, picioarele au tendința să se umfle.

Optează pentru o talpă flexibilă

Întotdeauna, încălțămintea special concepută pentru drumeții sau mers foarte mult pe jos are o talpă flexibilă. Așadar, îți poți îndrepta atenția spre pantofi care să respecte acest criteriu. Fie că vorbim de adidași, teniși sau chiar ghete de iarnă, talpa flexibilă îți oferă posibilitatea să îndoi piciorul la fiecare pas, sporind gradul de confort.

Un alt criteriu de alegere a pantofilor tăi este greutatea lor. Optează pentru încălțăminte cât mai ușoară, fiindcă modelele grele îți pot îngreuna pasul și sunt, de cele mai multe ori, rigide.

Asigură-te că sunt din piele sau alte materiale naturale

Pânza este unul dintre materialele ideale pentru pantofii ușori, pentru că lasă pielea să respire. Printre cele mai populare modele sunt tenișii sau sneakerșii. Ceva mai grea, dar la fel de potrivită pentru încălțămintea confortabilă, este și pielea naturală, fie ea în variantă clasică, lăcuita sau întoarsă. Alege ghete și bocanci din piele și ține cont de faptul că, dacă optezi pentru piele întoarsă, aceasta nu este impermeabilă și se umezește, spre deosebire de cea clasică.

Folosește accesorii pentru confort sporit

Dacă știi că vei petrece ore în șir în picioare, dacă ești o persoană pasionată de sport sau, pur și simplu, vrei un confort sporit pentru picioarele tale, folosește accesorii special create pentru încălțăminte. Pernele de silicon pentru călcâie sau pentru toată lungimea piciorului sunt variante optime pentru și mai multă comoditate. Acestea se aplică la interiorul pantofilor, sunt invizibile și atenuează eventualele dureri.

Dacă obișnuiești să-ți cumperi pantofii doar urmărind tendințele modei, trebuie să știi că nu e suficient. Adesea, calapodul, calitatea sau mărimea pot crea dureri la nivelul picioarelor și disconfort. Ia în calcul și elementele practice, atunci când îți alegi încălțămintea.

Gedave

Articol mai vechi

Cum te ajută o agenţie web design să îţi dezvolţi afacerea pe internet?

Urmatorul articol

5 dovezi că beneficiezi de servicii SEO de calitate

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *