gedave

Cum amenajezi un home cinema în mansardă

Cum amenajezi un home cinema în mansardă

Amenajarea unui home cinema în mansarda casei este o idee inteligentă, care îți va aduce multă satisfacție. Pe lângă plăcerea de a urmări singur sau în compania prietenilor filmele preferate, te poți bucura de diverse accesorii sau decorațiuni care vor face întreaga experiență mult mai plăcută. 

Află în continuare care sunt cele mai importante idei pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să amenajezi un home cinema în mansardă. 

Primul lucru la care trebuie să te gândești este culoarea corectă a vopselei pentru pereți și tavan. Pentru o senzație originală îți vei dori să alegi o culoare închisă, cum ar fi gri, maro închis sau negru. Cu cât obiectele sunt mai întunecate, cu atât imaginea ecranului va fi mai bine pusă în evidentă. Un interior alb sau deschis la culoare trebuie evitat. 

Poți alege culoarea în funcție de stilul și funcționalitatea pe care ți le dorești în final. Vei urmări filme de le Netflix? O să vrei să faci și o partidă de gaming cu prietenii? Vrei să vezi în direct meciurile de fotbal din Liga campionilor? Vrei să urmărești doar filme artistice? Culorile închise te vor ajuta cu siguranță să excluzi orice distragere și te vor ajuta să te concentrezi la ecran. Alegerea unor culori mai deschise, pot ușura puțin atmosfera, care nu va fi la fel de apăsătoare. 

Pentru o experiență completă, vei avea avea nevoie de sunet de calitate. Investiția într-o soluție audio independentă, poate fi un efort considerabil, dar care va merita fiecare bănuț. Un set de boxe de calitate nu dor vor reda un sunet clar, dar vor decora mansarda într-un stil foarte modern. 

Cele mai citite articole

Locurile confortabile sunt un must atunci când vine vorba despre vizionarea de filme. Ce poate fi mai comod decât să te arunci în niște fotolii puf moi, care se mulează după forma corpului tău? Acestea îți vor susține spatele indiferent dacă alegi să le folosești pe post de pat sau de fotolii. Le poți alinia atunci când sosesc musafirii sau le poți strange la perete atunci când nu sunt folosite. Folosește-le ca scaun sau ca suport pentru picioare și te vor recompensa cu tot confortul pe care ți-l dorești. 

Niște floricele sărate vor completa satisfacția de a viziona un film bun. Cumpără o mașină pentru floricele, care nu trebuie decât să fie băgată în priză și să fie alimentată cu boabe de porumb. Mai ai nevoie doar de câteva cornete de hârtie și o solniță cu sare pentru ca toată lumea să se bucure de o ieșire adevărată la cinema. 

Dacă vi se face sete, cu siguranță veți aprecia o apă rece sau o cola cu gheață. Alege să cumperi un frigider mic pentru mansarda ta, pe care îl poți umple până la refuz cu băuturile preferate. Dacă frigiderul dispune și de un mic congelator pentru rezerva de gheață și chiar pentru câteva cutii de înghețată, atunci înseamnă că te-ai descurcat perfect. 

Iluminarea este un detaliu important pentru un home cinema reușit. Vei avea nevoie de lumină reglabilă, care să aibă destulă putere în pauzele dintre filme când stați la povești și puneți țara la cale. Pe de altă parte, atunci când vrei să ai o atmosferă mai romantică sau atunci când începe filmul, îți vei dori ca lumina să fie cât mai difuză. Alege niște întrerupătoare reglabile, care pot adapta nivelul de lumină în funcție de nevoile tale. Pentru un plus de atmosferă, poți monta o iluminare discretă pentru tavan, cu beculețe albastre, care te vor face să uiți cât este ceasul și îți vor permite să te bucuri fără restricții de home cinema-ul tău. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Orașe din Franța ideale pentru un sejur romantic

Articolul Urmator

Sfaturi de care să ții cont pentru a-ți construi o casă de vis

Cele mai populare