gedave

Orașe din Franța ideale pentru un sejur romantic

Călătorim din multe motive, dar cele mai emoționante excursii și vacanțe sunt cele pe care le petrecem alături de persoana iubită, într-un loc plin de romantism. Așa cum ai văzut deja în zeci de filme, Franța este una dintre acele țări unde dragostea plutește în aer, iar denumirea de sărut franțuzesc nu este doar o figură de stil…

Dacă te-ai gândit să-ți surprinzi iubita sau iubitul cu un sejur romantic în Franța, iată care sunt cele mai potrivite orașe pentru o aventură în doi:

Paris

Orașul iubirii este un simbol universal al romantismului, un loc unde plimbările pe malul Senei și vinul bun savurat sub clar de lună au un farmec aparte, pe care-l apreciază oameni de toate vârstele, din toate regiunile lumii.

Fascinantul Paris este o destinație ideală pentru o escapadă, o cerere în căsătorie sau pur și simplu pentru un weekend fierbinte.

Găsești zboruri frecvente spre orașul cu șampanie și ciocolată, dar și bilete de avion din Franța spre România, ca să alegi ziua de întoarcere când vrei, căci se întâmplă des să-ți dorești o noapte în plus la Paris.

Nisa

Orașul-vedetă al Coastei de Azur, Nisa se află pe malul Mării Mediterane, la poalele Alpilor Maritimi, într-un decor de vis, perfect pentru un sejur romantic. Poți să vizitezi aici orașul vechi, plaja, promenada, colinele cu arbori seculari și cascade, muzee celebre și grădini luxuriante. 

Bordeaux

Orașul vinului este și o destinație romantică excelentă, pentru că are o atmosferă elegantă și solară, iar arhitectura clădirilor creează un adevărat muzeu în aer liber. O plimbare prin Bordeaux reprezintă o fascinantă călătorie în timp, iar vinurile și gastronomia locală sunt excepționale.

La Rochelle

Cele mai citite articole

Situat într-un golf pitoresc la Oceanul Atlantic, La Rochelle își întâmpină oaspeții cu turnuri fortificate și sate pescărești, cu muzee și sporturi nautice, cu un litoral vesel și romantica insulă Ré. Interesant, variat și plin de viață, acest oraș este un loc ideal pentru tinerii îndrăgostiți. 

Reims

Marea cultură strălucind într-un oraș mic – acesta este Reims, vestit prin catedrala gotică, muzeele sale elegante, dar și prin clădirile Art Deco de mare valoare arhitectonică. Aici au loc anual zeci de festivaluri, de la muzică medievală până la dansuri tradiționale, rock opera și jazz 

Strasbourg

Un oraș care a cunoscut strălucirea încă din timpul Imperiului Roman și a străbătut secolele urmându-și destinul excepțional, Strasbourg reprezintă o destinație captivantă, cu stil și romantism. Este numit și Capitala Crăciunului, pentru că găzduiește cea mai veche piață de Crăciun din Europa, vizitată anual de oameni din toată lumea.

Aix-en-Provence

Farmecul provensal, ritmul relaxat al vieții și clima prietenoasă fac din Aix-en-Provence locul perfect pentru un sejur romantic. Orașul celor 1000 de fântâni te va cuceri cu frumusețea clădirilor, eleganța parcurilor, amabilitatea oamenilor și, nu în ultimul rând, savoarea gastronomiei locale.

Carcassonne

O pitorească cetate care spune povestea unor vremuri demult trecute, unde te vei simți ca un cavaler curajos sau ca o prințesă misterioasă, mai ales că poți participa la numeroase festivaluri medievale, cu muzică, dansuri, meșteșuguri tradiționale și parade cu cai. 

Lyon

Un oraș fermecător, care nu-i atât de plin de turiști ca alte destinații din Franța. Festivalul luminii, istoria cinematografiei, arhitectura deosebită, parcurile și expozițiile de flori, toate acestea fac din Lyon un loc perfect pentru o vacanță în doi, departe de lumea dezlănțuită.

Rouen

Perla Normandiei, fostă așezare romană devenită un imens port cu o mare forță economică, Rouen își păstrează farmecul și misterul care au cucerit turiștii din întreaga lume. Catedrala pictată de Monet, arcadele renascentiste, casele de lemn și străduțele pitorești care duc spre portul vechi te vor uimi prin frumusețe și vei reveni cu plăcere în acest oraș romantic și puternic deopotrivă.

Alege destinația preferată dintre aceste minunate orașe din Franța ideale pentru un sejur romantic. Rezervă biletele, pune șampania la rece și savurează clipe de vis alături de persoana iubită!  

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Care este diferența dintre recondiționarea și restaurarea auto

Articolul Urmator

Cum amenajezi un home cinema în mansardă

Cele mai populare