gedave

Cum folosești corpurile de iluminat la tine acasă

Cum folosești corpurile de iluminat la tine acasă

Oscar de la Renta poate că a spus-o cel mai bine: „Cel mai important lucru? Iluminare perfectă în orice moment”. În zilele lungi și întunecate ale iernii, acele cuvinte nu puteau părea mai adevărate. Michael Murphy, designer de interior și producător de tendințe pentru Lamps Plus, spune că este vorba de găsirea unui echilibru corect între cele trei corpuri de iluminat obligatorii – ambientale, sarcini și accent.

ILUMINAT AMBIENTAL

Gândiți-vă: candelabre, iluminat încastrat sau aplice. „Iluminarea ambientală oferă o iluminare uniformă și generală unei camere”, explică Murphy. Utilizarea regulatoarelor cu iluminare ambientală vă oferă control asupra nivelurilor de lumină, notează el. „O cină cu familia și prietenii poate fi puțin mai strălucitoare și mai fericită, dar cu un dimmer puteți transforma cu ușurință același spațiu într-o masă romantică, mai slab luminată, pentru o seară misterioasă.”

Sfat Pro: Când vă conectați camerele, includeți mai multe circuite. Acest lucru vă va permite să estompați unele lumini, menținându-le pe altele mai luminate, o soluție perfectă pentru familiile cu mai multe sarcini și pentru cei care doresc să creeze ambianța perfectă într-o clipă.

ILUMINAREA SARCINILOR

Această iluminare este deosebit de importantă atunci când îndepliniți sarcini specifice, cum ar fi gătitul, pregătirea temelor sau pregătirea în baie.

În bucătărie, utilizați iluminatul cu led sub dulapurile suspendate pentru a ilumina zonele de pregătire a alimentelor. Lămpile de masă și lămpile de podea elegante oferă iluminare perfectă în spațiile de zi și dormitoare.

Cele mai citite articole

Iluminarea sarcinilor pentru o baie poate fi realizată prin utilizarea de aplice și bare de baie. Pentru un aspect contemporan, Murphy sugerează adăugarea unei lumini cu leduri. „Devine din ce în ce mai popular în băi”, spune el.

Sfat: iluminarea este esențială atunci când vă planificați planul de iluminare a băii. O modalitate de a face acest lucru este pur și simplu asigurându-vă că aceeași cantitate de lumină provine din părțile laterale ale camerei ca și partea de sus a camerei. Lumina va ajuta la prevenirea umbrelor și va crea ambientul perfect pentru baie pentru machiaj sau bărbierit.

ILUMINAT DE ACCENT

Murphy recomandă utilizarea iluminării cu accent pentru a prezenta obiecte specifice, cum ar fi arta, sculpturile și bibliotecile. „Poate fi folosit și pentru a evidenția un perete texturat sau alte caracteristici arhitecturale”, spune el.

Iluminarea clasică a șinelor și imaginile iluminate sunt cele mai frecvente tipuri de iluminare cu accent pe care le veți găsi, dar lumânările se încadrează și ele în această categorie. „Această lumină slabă tinde să creeze o atmosferă grozavă”, dar asigurați-vă că nu sunt parfumate, în special atunci când sunt utilizate pentru iluminarea zonelor de luat masa.

         În cazul în care căutați corpuri de iluminat în Sibiu, vă recomandăm cu drag magazinele Eglo. Veniți și aruncați o privire!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cele mai interesante idei pentru amenajarea balconului

Articolul Urmator

Implant dentar într-o singură zi?

Cele mai populare