gedave

Implant dentar într-o singură zi?

Implant dentar într-o singură zi?

Pentru tot mai mulţi oameni, varianta unui implant dentar într-o zi pare imposibilă, în condiţiile în care era necesar până nu demult să se aştepte câteva luni înainte de inserarea unui implant. Implanturile dentare sunt din ce în ce mai accesibile atât ca şi preţ, cât şi că timp de execuţie şi de inserare, ca şi disponibilitate în cabinetele dentare şi nu numai.

Aşadar, persoanele care nu sunt mulţumite de felul în care arată dantura lor, pacienţii care au unul sau mai mulţi dinţi lipsă trebuie să îşi rezolve această problemă deopotrivă inestetica şi care le poate pune chiar sănătatea în pericol din cauza ineficientei masticaţiei. Prezența într-o clinică dentară pentru stabilirea etapelor şi mai ales datei de inserare a implantului dentar este imperios necesară pentru aceşti pacienţi.

Când se recomandă implantul dentar într-o zi?

Implantul dentar într-o zi este recomandat în cazurile în care nu mai există unul sau mai mulţi dinţi sau masele, când a avut loc o extracţie sau când pur şi simplu pacienţii nu mai sunt mulţumiţi de felul în care arată. Dinţii pot şi cădea, nu numai să fie extraşi, din cauza fumatului, a unei igiene precare, a cariilor adânci şi a altor cauze pe care de regulă pacienţii nu le iau în considerare sau pe care nu le poate anticipa, precum accidentele, loviturile fizice puternice sau parodontoza.

Cele mai citite articole

Implantul dentar este recomandat pacienţilor chiar după extracţia dentară, după ce locul s-a vindecat, pentru că dacă se aşteaptă prea mult, dinții pot migra şi implantul nu mai poate fi inserat aşa cum se cuvine.

Ce este un implant dentar Fast and Fixed?

Un implant dentar fast and fixed sau într-o zi este un sistem de implanturi produs de o companie germană, Bredent, care asigură pacientului o dantură completă într-o singură zi, presupunând inserarea a 4 implanturi în mandibula şi 6 implanturi dentare în maxilar, nemaifiind necesară adiţia osoasă şi intervenţia de sinus lift.

Pe de altă parte, comparativ cu metoda tradiţională de inserare a implantului dentar, pacientul trebuie să aştepte integrarea osoasă până la 6 luni, timp în care nu are o dantură provizorie, nici fixă. La implantul dentar de o zi, pacientul pleacă acasă cu o dantură provizorie şi revine după jumătate de an pentru montarea danturii fixe. Dantura provizorie arată, se simte şi se comportă ca şi dantura naturală, având rolul de a realiza acomodarea implantului cu osul maxilarului.

Implantul dentar într-o singură zi este recomandat pacienţilor care nu au suficientă răbdare pentru a parcurge toate etapele unui implant dentar tradiţional, fiind o metodă minim invaziva care se efectuează sub anestezie locală de către un medic specialist, nu este dureroasă deloc şi asigură un zâmbet frumos.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum folosești corpurile de iluminat la tine acasă

Articolul Urmator

Ce este Power Bi ?

Cele mai populare