gedave

Cum să ai grijă de sănătatea ta în timpul pandemiei

Cum să ai grijă de sănătatea ta în timpul pandemiei

În această perioadă dificilă, cu toții ne simțim puțin descurajați și suntem îngrijorați cu privire la sănătatea noastră. Însă, nu este cazul să ne pierdem speranța complet. Există în continuare o serie de metode simple la care să apelăm pentru a ne proteja și pentru a avea mai multă grijă de sănătatea noastră în astfel de vremuri tulburi.

Află ce ar trebui să faci ca să ai cât mai multă grijă de tine în timpul pandemiei.

Respectă normele de igienă și distanțare

Aceasta este regula principală pentru a te proteja de infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Poartă o mască de protecție chirurgicală sau FFP2 și renunță la cele din material textil, deoarece nu oferă suficientă protecție. Nu îți atinge fața înainte să te speli pe mâini sau, dacă te afli afară, înainte de a folosi un dezinfectant. Și ecranul telefonului sau alte obiecte pe care le atingi des au nevoie să fie dezinfectate.

Atunci când te afli în public, păstrează o distanță de 2 metri între tine și alte persoane și evită atingerile. Încearcă pe cât posibil să nu stai în jurul persoanelor care prezintă simptome respiratorii sau care par bolnave. Dacă nu te simți bine, este recomandat să rămâi acasă și să eviți să te întâlnești cu cei dragi. Astfel, te vei proteja atât pe tine, cât și pe cei din jur.

Fă un test dacă te simți rău

Dacă te-ai întors dintr-o călătorie sau ai fost în locuri aglomerate și prezinți simptome care ar putea semnala o infectare cu noul coronavirus, testează-te înainte de a te întâlni cu alte persoane. 

Cele mai citite articole

Poți comanda un test Covid online din farmacia drmax.ro și apoi să realizezi testul acasă, poți merge direct într-o farmacie, unde personalul te va ajuta cu prelevarea probelor pentru un test rapid sau te poți programa pentru testarea RT-PCR. Acest pas este esențial atunci când ai orice fel de suspiciune de infectare.

Urmează un stil de viață sănătos

O dietă echilibrată, bogată în vitamine și minerale, te va ajuta să ai un sistem imunitar cât mai puternic. În plus, această metodă este grozavă pentru a avea o stare generală cât mai bună și pentru a ține la distanță alte boli ale sistemului respirator sau boli cardiovasculare. 

Renunță la alimentele procesate și cele bogate în zahăr, consumă cât mai puțin alcool și bea multă apă. Nu neglija nici odihna, deoarece astfel îți vei ajuta organismul să se regenereze și să elimine toxinele.

Apelează la tehnici de relaxare și la activități cât mai plăcute

În această perioadă grea, nu ar trebui sa ai grijă doar de sănătatea corpului, ci și de sănătatea minții. Pandemia a dus la creșterea numărului de persoane care se confruntă cu depresia și anxietatea, de aceea este important să apelezi la câteva trucuri care să te facă să te simți mai bine.

Încearcă o serie de tehnici de relaxare și exerciții de respirație care să te calmeze în timpul stărilor de anxietate. Dacă simți că nu mai poți face față singurătății, sună-ți familia sau prietenii și găsește activități care să te ajute să uiți puțin de griji (citește o carte, bea un ceai sau uită-te la un film). Nu în ultimul rând, nu uita că această perioadă este una foarte dificilă și nu te învinovăți dacă ai o stare psihică mai proastă. Apelează la orice mecanism care te face să te simți mai bine.

Pandemia nu ar trebui să fie un motiv de teamă în viața ta, atât timp cât vei face tot posibilul să ai cât mai multă grijă de tine. Respectând normele sanitare de bază și având grijă să duci un stil de viață echilibrat, vei putea să îți păstrezi sănătatea cât mai bine chiar și în perioadele de criză.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

3 modele de tablete din care sa alegi

Articolul Urmator

Invata ABC-ul bursier urmand un curs serios

Cele mai populare