gedave

Invata ABC-ul bursier urmand un curs serios

Invata ABC-ul bursier urmand un curs serios

Daca urmezi un singur curs broker bursa nu este totusi suficient pentru a deveni un as in domeniu. Dupa absolvirea lui urmeaza multe alte stagii de pregatire in domeniu. Plus ca un specialist in domeniu trebuie sa aiba cunostinte mult mai extinse. Spre exemplu, datele si rapoartele macroeconomice sunt de extrema importanta pentru orice investitor pentru ca isi pot face o imagine despre trandurile pietei. Dar totul incepe cu primul pas.

Daca nu stiai, in pandemie peste 3000 de romani au decis ca a sosit vremea ca sa intre in aceasta lume incitanta si s-au inscris la cursuri organizate pe platforma online Vector.ro. Tu ce mai astepti?

Drumul spre a deveni broker de succes este lung si anevoios, dar si satisfactiile sunt pe masura. Doar ca presupune sa faci si un research permanent si o selectie corecta a informatiilor cu adevarat utile.

Datele acestea bine structurate, referitoare la diverse tari si regiuni ale globului se refera la:

– numarul de angajati si someri;

– starea economiei nationale (industrie, utilitati);

– produsul intern brut (vestitul PIB!);

– indicele de inflatie etc.

Toate acestea iti permit ca sa obtii indicii cu privire la puterea unei monede nationale sau a alteia. Intr-o exprimare simplista: cu cat o economie este mai puternica si moneda nationala are mai multa forta.

Evident, in afara de indicatorii de mai sus, din cand in cand mai poate aparea si cate o „Lebada neagra” care reuseste sa dea totul peste cap si sa faca pietele financiare sa intre in fibrilatie.

Cele mai citite articole

Dar, per ansamblu, toate tipurile de tranzactii efectuate, fie ele pe termen lung sau mediu, depind intr-o importanta masura de statisticile macro.

Daca ne referim strict la piata valutara, precum iti imaginezi, cel mai de impact efect asupra fluctuatiilor perechilor valutare este PIB-ul Statelor Unite. Se intampla asta deoarece dolarul american ramane (deocamdata) moneda cea populara pe intreg globul.

Un trader de succes este la curent cu evenimentele importante ce se petrec pe glob

Evenimentele de natura geopolitica nu ar trebui nici ele ca sa fie ignorate de catre investitori, deoarece sunt izvoare reale de reducere a profiturilor, daca influenteaza zona in care se afla o anumita afacere listata la bursa. Acest lucru este usor vizibil la schimbarea guvernului unei tari sau daca se iau decizii politice neasteptate care destabilizeaza pietele.

Lantul neincrederii este totusi unul extrem de simplu de analizat: instabilitatea de ordin politic conduce la instabilitate economica si sociala, acestea conduc la fluctuatii negative ale monedei nationale, iar investitorii au tendinta de a se departa de riscurile iminente de ordin financiar care se vad cu ochiul liber si incearca sa isi transfere fondurile in monedele unor state cu o politica, economie si implicit o moneda mai stabila.

Nu trebuie ignorate nici tensiuni de natura politicii externe. La ordinea zilei este acum amenintarea unui razboi aproape de granitele Romaniei si acest fapt influenteaza deja si pietele valutare.

Avand in vedere cele expuse mai sus, trebuie obligatoriu ca deciziile importante de tranzactionare sa fie luate dupa ce se analizeaza minutios aceste informatii care pot influenta in cel mai inalt grad si piata Forex.

Un broker bun este intotdeauna un om extrem de bine informat, care are chiar abilitatea de a simti piata, de a intui cam ce se va petrece cu adevarat, dar faptul ca este atat de senzitiv nu ii taie din taria de caracter, din acel sange rece care sa ii permita sa ia cu maxima lucuditate hotararile oportune.

Un broker cu experienta stie si sa faca diferenta intre un zvon si un fapt real care s-a petrecut, este in desfasurare ori exista un mare grad de probabilitate ca se va petrece in curand. Daca un investitor incepator tinde sa plece urechea la tot ce aude, tremurand continuu ca isi va pierde fondurile investite, un profesionist in domeniu va avea capacitatea de a lua in considerare doar ce merita. Evident, pana a ajunge la aceasta arta trebuie parcurs un drum lung, presarat si cu insuccese. Ideea este ca la final, cand tragi linie, succesul sa fie mai mare decat pierderile totale.

Daca ti se pare incitanta aceasta lume si consideri ca te poti descurca onorabil, intra pe platforma Vestor si inscrie-te la un prim curs de investitii bancare. O sa ai doar de castigat la final!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum să ai grijă de sănătatea ta în timpul pandemiei

Articolul Urmator

Amenajarea unei bucătării colorate: 5 ponturi pentru un aspect vesel

Cele mai populare