Amenajarea unei bucătării colorate: 5 ponturi pentru un aspect vesel

Deși nu îți petreci atât de mult timp în bucătărie ca în camera de zi sau dormitor, este important ca și aceasta să fie amenajată pe placul tău, astfel încât să te simți cât mai confortabil. Pentru a aduce câteva pete de culoare în locuința ta și a transforma spațiul de gătit într-o zonă în care să-ți facă plăcere să-ți petreci timpul, încearcă amenajarea unei bucătării colorate.

Însă, ce poți face pentru ca acest spațiu să fie cât mai vesel și confortabil? Iată ce ponturi îți sugerăm să încerci pentru o bucătărie colorată și plină de viață, care să poată spori considerabil gradul de confort al acestei încăperi.

1. Nuanțe puternice și accente de culoare pentru mobilă

Primul pas de a-ți înveseli bucătăria este să alegi mobila potrivită. În general, piesele de mobilier specifice acestei încăperi, precum dulapurile suspendate, sunt disponibile în culori neutre, cum ar fi nuanțe de crem, alb sau gri. Însă, poți să optezi pentru un design nonconformist și să alegi mobilă de bucătărie în culori mult mai puternice (negru, roșu, albastru).

În general, aceste alegeri îndrăznețe sunt mai potrivite pentru bucătăriile mai spațioase, deoarece pot crea impresia de aglomerare în cazul unui loc mai mic. Dacă bucătăria ta intră în această din urmă categorie, nu înseamnă că trebuie să abandonezi complet mobila colorată. Poți alege doar câteva accente de culoare combinate cu nuanțele neutre, care să atragă privirea și să învioreze spațiul.

2. Gresie și faianță colorată sau cu model

Cele mai citite articole

Un alt element nelipsit din bucătării pe care îl poți adapta unui spațiu mai vesel este reprezentat de gresie și faianță. Alege o nuanță vioaie, care să se potrivească cu mobila. Din nou, poți evita aglomerarea vizuală a spațiului alegând doar câteva plăci în culori mai puternice sau cu modele geometrice, dacă ți se pare că utilizarea gresiei și a faianței colorate în toată camera ar putea fi prea mult.

3. Scaune simpatice, în culori vii

Nu doar dulapurile și rafturile pot fi colorate în bucătărie. De fapt, felul în care arată scaunele pot schimba complet aspectul camerei și o pot transforma instantaneu într-o încăpere confortabilă. Optează pentru scaune de bucătărie tapițate în diverse culori, cu modele vesele. Acestea sunt utile dacă folosești bucătăria și drept cameră de servit masa, dar și dacă aceasta reprezintă doar spațiul de gătit. Confortul este important oricând și un loc primitor te va încuraja să îl folosești mai des.

4. Corpuri de iluminat în modele minimaliste

În amenajarea bucătăriei, foarte mulți se concentrează pe alegerea pieselor de mobilier potrivite și pe amplasarea lor, în timp ce omit alegerea corpurilor de iluminat. Însă, acestea joacă un rol foarte important și pot schimba complet aspectul unei încăperi. Așadar, poți alege niște modele moderne, care să se asorteze cu restul decorului din punct de vedere cromatic. Poți opta fie pentru lustre cu abajururi colorate, fie pentru corpuri minimaliste din metal.

5. Pereți colorați

Nu în ultimul rând, aspectul unei camere depinde foarte mult și de culoarea în care sunt vopsiți pereții. Poți crea un echilibru al încăperii alegând o culoare mai puțin convențională pentru zidurile bucătăriei. Optează pentru o nuanță pastel care să se asorteze mobilierului sau, dacă ai curaj, alege o culoare puternică pentru unul dintre pereți.

O bucătărie colorată este o alegere perfectă dacă ești fanul designului mai nonconformism. Fie că alegi blocuri mari de culoare sau doar mici accente mai stridente, acest mod de amenajare va transforma bucătăria într-un loc plin de viață în care îți va fi drag să îți petreci timpul și să pregătești mese delicioase pentru cei dragi.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Invata ABC-ul bursier urmand un curs serios

Articolul Urmator

10 alimente și suplimente pentru un stil de viață sănătos

Cele mai populare