gedave

Cum să alegi o vitrină profesională de cofetărie?

Cum să alegi o vitrină profesională de cofetărie?

Vitrinele frigorifice pentru cofetărie sunt echipamente frigorifice specializate pentru expunerea și depozitarea prăjiturilor, fursecurilor, deserturilor de ciocolată, produselor de patiserie ce trebuie păstrate la rece. Acest tip de echipament este folosit pe scară largă în cafenele, baruri, fast food, restaurante, magazine alimentare, brutării. Scopul principal al vitrinelor de cofetărie este acela de a crea o temperatură și umiditate optime, de a prezenta produsul într-un mod câștigător.

Amenajarea inspirată a unei vitrine profesionale de cofetărie

Carcasele modelelor de vitrine frigorifice pentru cofetărie sunt realizate din oțel inoxidabil. Pentru finisarea fațadelor se folosesc diverse materiale: PAL, plastic, elemente metalice delicate sau spectaculoase vizual.

Vitrinele de cofetărie sunt echipate în interior cu mai multe rafturi, geam panoramic curbat sau drept. Rafturile retractabile oferă confort personalului în utilizare.

Principiul de funcționare al vitrinelor de cofetărie este reprezentat de răcirea volumului intern de depozitare cu ajutorul unui compresor și a unui condensator. Un asemenea echipament frigorific modern este acționat prin intermediul unui dispozitiv cu microprocesor.

Vitrinele de cofetărie actuale permit utilizatorilor să regleze procesul de dezghețare și dau singure semne de alarmă în cazul încălcării regulilor corecte de funcționare.

La modelele performante, temperatura setată este reflectată pe un afișaj special. Lămpile cu leduri cu lumină albă sau colorată și disipare scăzută a căldurii sunt folosite pentru a ilumina eficient gama de produse.

Vitrine de cofetărie: tipuri și caracteristici

Cele mai citite articole

Regimul de temperatură:

 • vitrinele cu temperatură medie pozitivă de la +2 la +10 grade Celsius sunt folosite pentru prezentarea prăjiturilor cu fructe și creme diverse;
 • vitrinele care mențin o temperatură interioară pozitivă ceva mai ridicată, de  maxim +10/+16 grade Celsius, sunt potrivite pentru expunerea și depozitarea produselor din ciocolată și pralinelor;
 • vitrinele de cofetărie cu temperaturi scăzute negative de până la -18/-24 grade Celsius sunt folosite pentru depozitarea sortimentelor de înghețată sau a altor deserturi reci speciale. 

Vitrinele neutre sunt folosite pentru depozitarea produselor de panificație, a unor produse de patiserie.

Metoda de răcire a compartimentului intern al vitrinei de cofetărie:

 • Statică. Convecția naturală evită aerarea produselor, dar nu asigură distribuția uniformă a aerului rece la toate nivelurile (pe toate rafturile). La utilizarea vitrinelor de cofetărie cu răcire statică, este important să se organizeze corect expunerea deserturilor în conformitate cu condițiile de temperatură de păstrare necesare fiecărui sortiment în parte.
 • Dinamică. Răcirea forțată asigură menținerea stabilă a temperaturii în întreaga cameră. În același timp, depozitarea pe termen lung a produselor neambalate conduce la intemperii și la pierderea prezentării estetice a mărfurilor.

Metode de instalare a vitrinelor frigorifice de cofetărie:

 • vitrinele de banc/tejghea micuțe ocupă puțin spațiu; ele pot fi instalate pe tejgheaua localului/magazinului sau pe alte suprafețe plane, vizibile ușor de către clienți;
 • modelele de vitrine pentru podea au un volum util mare și sunt echipate cu mai multe rafturi pentru expunerea mărfurilor;
 • vitrine verticale cu rafturi rotative se poziționează pe podea, de obicei în centrul incintei sau în locuri ce atrag în cel mai înalt grad privirea consumatorilor potențiali.

Cum poți să alegi vitrine de cofetărie cea mai bună pentru afacerea ta

Când selectezi vitrine pentru deserturi, ia în considerare:

 • Formatul unității comerciale. Tipul, dimensiunile și numărul de vitrine frigorifice depind de acest factor. Pentru magazinele de proximitate și cantine sunt potrivite niște mici vitrine de cofetărie, cu caracter clasic, cu un design simplu. Pentru supermarketuri, brutării, cofetării mari, luxoase, este avantajos să achiziționezi inclusiv vitrine rotative elegante, cu iluminare puternică cu leduri spectaculoase.
 • Sortimentele de mărfuri. În funcție de produsele vândute, se selectează o vitrină neutră sau frigorifică pentru deserturi. Vitrinele fără funcție de răcire vor ajuta la prezentarea fursecurilor și bezelelor. Însă, dacă o cafenea sau raionul de cofetărie al magazinului are o gamă largă de prăjituri de biscuiți, prăjituri cu frișcă și fructe, jeleuri și produse de ciocolată pretențioase, atunci este necesară o vitrină frigorifică pentru cofetărie de calitate.
 • Designul vitrinei. Deserturile arată luxos în vitrine de cofetărie în nuanțe de bej, galben, maro închis, auriu și tente de bronz antichizat. 
 • Costul vitrinei. Prețul echipamentului este în legătură directă cu brandul producător, calitatea materialelor utilizate, prezența unei unități frigorifice integrate sau la distanță, a unui regulator de temperatură, sistemul de iluminare, caracteristicile specifice de design. 

Compania TC Romania Crown Cool oferă vitrine frigorifice de calitate superioară pentru expunerea prăjiturilor, torturilor, deserturilor diverse, produselor din ciocolată.

Experții de aici te vor ajuta la selectarea echipamentului potrivit pentru afacerea ta, plasarea unei comenzi, clarificarea modului de plată și termenii de livrare. În plus, se asigură reparații în perioada de garanție și service post-garanție.

Intră pe tcromania.com pentru detalii chiar acum!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce să alegi o vacanță în Spania? 5 motive

Articolul Urmator

Tot ce trebuie să stiți despre îngrijirea jucăriilor sexuale

Cele mai populare