gedave

De ce să alegi o vacanță în Spania? 5 motive

Una din destinațiile turistice cele mai populare din Europa dar și din lume, Spania este o țară vizitată anual de mii de turiști. De la istorie și cultură, la viața de noapte și mâncare cum nu mai găsești în alte locuri din lume, ai mii de motive pentru care să incluzi această regiune cu mii de fațete într-un circuit sau un sejur de câteva zile de soare și aventură. 

Dacă până acum nu ai inclus Spania în topul preferințelor tale de vacanță, îți oferim mai jos câteva motive care te vor convinge că aceasta trebuie să fie locul perfect unde să-ți petreci următoarea vacanță de vis, fie în doi, fie alături de familie și copii.

Datorită bogăției culturale

Cu o istorie multimilenară și o bogăție culturală deosebită, cu atracții istorice și culturale unice, Spania are nu mai puțin 45 de situri și orașe incluse în prestigiosul Patrimoniu Mondial UNESCO. Barcelona, splendidul muzeu în aer liber ce include creațiile marelui Gaudi, este unul din cele mai îndrăgite și spectaculoase locuri de vizitat, la fel ca și Sevilla, orașul de unde Columb a pornit în căutarea de tărâmuri noi. Mai mult, sunt de neratat și alte locații spectaculoase precum castelul Alhambra din Granada, moscheile elegante din Cordoba sau Muzeul Prado din Madrid, ce adăpostește lucrări faimoase ale nu mai puțin celebrilor Goya, El Greco sau Velasquez.  

Este locul preferat pentru petreceri

De la dansurile înflăcărate de flamenco pe care le poți învăța pe stradă direct de la dansatori profesioniști, la cluburile de noapte ce răsună de cele mai în vogă hituri ale momentului, Spania este locul ideal pentru petreceri în plină zi, alături de localnici, sau de distracții de noapte în cluburi, alături de cei mai simpatici și petrecăreți turiști. 

Mai mult, dacă nu ți-ai organizat sejurul în cel mai mic detaliu, poți afla de la agențiile de turism de diferite oferte de circuite, tururi sau happy hours special pentru amatorii de petreceri până la răsărit de soare! Nu uita, în plus, nici de faimoasele festivaluri, precum San Fermin din Pamplona sau cel al luminilor din Alicante, atunci când îți rezervi un sejur în Spania de pe activtours.ro, locul ideal pentru a-ți alege o vacanță unică și plină de adrenalină!

Are unele din cele mai frumoase plaje

Cele mai citite articole

Costa Blanca, Ibiza, Tenerife, Malloca, Costa Brava sau Costa del Sol? Iată una din întrebările la care este greu de răspuns, atunci când vine vorba de alegerea celor mai încântătoare plaje. Apele limpezi ale Mării Mediterane din micile golfuri ale Peninsulei Iberice, nisipurile alb-aurii de pe Costa Blanca, zonele liniștite în care s-a filmat Game of Thrones sau fermecătoarele orășele și mici stațiuni ale Cataluniei unde te poți bronza la umbra propriului palmier sunt tot atâtea mii de motive pentru a te bucura de un sejur de câteva zile de mare, plajă și soare în încântătoarea Spania.

Clima este perfectă oricând

366 de zile de soare pe an, este posibil? Aproape că da, pentru că în Spania clima este blândă tot timpul anului, și chiar dacă se mai schimbă de la nord la sud, există regiuni unde se poate face plajă indiferent de anotimp. Nu este de mirare, deci, că este a doua cea mai însorită țară din Europa, și un loc bun de vizitat oricând!

Atmosfera este prietenoasă

La fel ca multe din ”surorile” ei din regiunea mediteraneană, Spania de bucură de oameni ospitalieri și de gazde generoase și prietenoase. Vei fi încântat să savurați împreună cu localnicii un pahar de Sangria, alături de delicioasele preparate mediteraneene, cu langustuni, scoici sau fructe de mare!

Spania este una din cele mai spectaculoase destinații turistice și a doua cea mai vizitată țară din lume, înregistrând în 2017 un număr de 82 de milioane de turiști, și astfel un record pentru al cincilea an consecutiv. Și nu este de mirare, având în vedere bogăția și diversitatea culturală, artistică și de divertisment pe care o are de oferit oricui. 

Tot ce îți rămâne de făcut este să te decizi care este prima regiune iberică sau catalană pe care dorești să o vizitezi și tu, pentru a te bucura de o vacanță de vis!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Sfaturi de stil pentru sezonul nunților: Cum alegi încălțările

Articolul Urmator

Cum să alegi o vitrină profesională de cofetărie?

Cele mai populare