gedave

Cum sa te pregatesti pentru o zi de vanatoare de sitar?

Planificarea si pregatirea sunt esentiale pentru vanatoarea de sitar. Urmand aceste sfaturi, veti avea asigurata o partida de vanatoare de succes. Asigurati-va ca va odihniti suficient in noaptea dinainte, imbracati-va in mod corespunzator pentru a va adapta la schimbarile de temperatura si luati in bagaje multe alimente si apa. 

In plus, asigurati-va ca stiti unde se afla cel mai bun habitat al sicarilor, astfel incat sa va puteti planifica traseul in consecinta.

Planificati-va traseul

Multi sunt vanatorii de pasari va vor spune ca sitarul este una dintre cele mai dificile pasari de vanat. Este mica si are tendinta de a ramane in zonele cu acoperire densa. Prin urmare, este important sa va acordati timp pentru a va planifica traseul si sa va asigurati ca stiti unde se afla cel mai bun habitat pentru sitari. 

Cel mai bun mod de a gasi un habitat bun pentru ciocarlii este sa cautati zone cu un amestec de campuri deschise si paduri dense. Cautati campuri cu margini cu tufisuri, deoarece acestea sunt locurile unde le place sa se hraneasca. 

Cele mai citite articole

In cazul padurilor, cautati tufisuri sau zone cu subarboret dens. De asemenea, sitarilor le plac zonele umede, asa ca nu uitati sa verificati daca exista locuri joase sau pajisti umede. Daca va faceti timp pentru a gasi un habitat bun, va veti creste sansele de succes la vanatoarea de becate.

Imbracati-va in functie de schimbarile de temperatura tot timpul

Schimbarile de temperatura din timpul zilei pot fi drastice, in special iarna si vara. De aceea, ai nevoie de o pereche de pantaloni de vanatoare potriviti. Pentru a va asigura ca va simtiti confortabil la toate temperaturile, este important sa va imbracati in mai multe straturi. 

Daca purtati haine in mai multe straturi, puteti adauga sau scoate cu usurinta haine daca este necesar. De exemplu, daca incepe sa va fie prea cald, puteti pur si simplu sa dati jos o bluza. In schimb, daca incepe sa va fie frig, puteti pune un strat de haine in plus. 

In plus, stratificarea hainelor capteaza caldura, mentinandu-va cald chiar si in cele mai reci zile. Asa ca data viitoare cand temperatura scade, nu uitati sa va luati un pulover inainte de a iesi la vanatoare.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce sa montezi parchet laminat in bucatarie? Avantaje si dezavantaje

Articolul Urmator

Trei sectoare de activitate din România în care lucrează, în prezent, muncitori asiatici

Cele mai populare