gedave

De ce ai nevoie pentru construirea unui acoperis

Construirea unui acoperis confera unei cladiri un plus de protectie impotriva intemperiilor si un aspect placut. In functie de tipul de acoperis pentru care optezi, exista materiale speciale ce te pot ajuta sa creezi o amenajare placuta, care sa reziste conditiilor climatice si solicitarilor mecanice. Iata care sunt lucrurile de care ai nevoie pentru realizarea unui acoperis, dar si accesoriile necesare. 

Invelis din tigla metalica

Tigla metalica este un material foarte popular in prezent, fiind o varianta economica, dar la fel de eficienta ca si tigla ceramica. Tigla metalica ofera o panoplie de culori din care poti alege si nici nu vei avea nevoie de de foarte multe accesorii, in afara de suruburile de prindere. Chiar si din acest punct de vedere lucrurile sunt facile, pentru ca poti sa optezi pentru suruburi pentru metal sau tabla de la Utilul, care te vor ajuta sa realizezi in mod corect prinderile la nivel de acoperis. 

Structura din lemn

Pentru realizarea unui acoperiș este necesara si o structura din lemn, pe care sa sprijine invelitoarea. Pentru aceasta vei avea nevoie de elemente din lemn, cum ar fi capriorii, cu care sa poti realiza scheletul acoperisului. 

Popii, capriorii, clestii, coama, clemele reprezinta elemente cu o deosebita importanta pentru stabilitatea unei cladiri. Acoperisurile sunt calculate in detaliu, mai ales atunci cand acestea au mai multe pante pentru scurgerea apei pluviale. 

Scheletul acoperisului trebuie sa foarte rezistent, drept pentru care lemnul folosit trebuie sa fie calitativ. De asemenea, prinderile se realizeaza prin incleiere sau cu ajutorul suruburilor pentru lemn. 

Astereala

Astereala reprezinta substratul pe care va fi asezata invelitoarea, asadar este fata nevazuta a acoperisului. Pentru realizarea elementelor de astereala pot fi folosite placi din OSB, care ofera depotriva rezistenta si stabilitate acoperisului. 

Cele mai citite articole

Astereala este prinsa de scheletul realizat din capriori. Sunt necesare cuie si suruburi mari, care sa asigure fixarea corecta a elementelor, astfel incat rezistenta sa nu fie periclitata. Se pot folosi de asemenea si scanduri, rindeluite si curatate, pentru a putea oferi un strat suport potrivit pentru acoperis. 

Scule si dispozitive

Pentru realizarea corecta a lucrarilor sunt necesare scule si dispozitive uzuale pentru constructii. Sunt necesare instrumentele de masurare, cum ar fi metrul de tamplarie sau ruleta. Cu ajutorul acestor elemente pot fi aflate dimensiunile exacte ale elementelor. 

De asemenea, este nevoie de un dreptar, cu ajutorul caruia sa se verifice planeitatea structurilor. Acest lucru este foarte important mai ales in contextul realizarii scheletului perimetral de la nivelul placii peste ultimul nivel.

Nu lipsesc nici sculele electrice, necesare pentru realizarea lucrarilor de prindere a elementelor din lemn si nici aparatul de sudat, dupa caz, daca exista elemente care sunt prinse prin aceasta metoda. 

Schele si scari

Atunci când se lucreaza la inaltime, este nevoie de respectarea cerintelor de siguranta. Din acest motiv este necesar sa folosesti schele si scari, cu ajutorul carora sa poti avea acces la lucrarile de construire. 

In structura acoperisului pot intra de asemenea si eventuale materiale de izolare, cu ajutorul carora se pot reduce consumurile cu energia electrica necesare pentru incalzirea locuintei. De asemenea, este nevoie sa fie luata in calcul si ipoteza construirii unei mansarde locuite, pentru ca acoperisul in acest caz va necesita o amenajare distincta. 

Realizarea unui acoperis are in vedere toate caracteristicile care tin de confort si de durabilitatea oferita in timp. Alege sa lucrezi cu materiale de calitate si nu ezita sa ceri ajutorul specialistilor pentru a beneficia de ajutor specializat pentru aceste tipuri de elemente de constructii. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Rolul tehnologiei in managementul resurselor umane dintr-o companie

Articolul Urmator

Top 5 afecțiuni dermatologice frecvente

Cele mai populare