gedave

Rolul tehnologiei in managementul resurselor umane dintr-o companie

Rolul tehnologiei in managementul resurselor umane dintr-o companie

Folosesti tehnologia si aplicatii digitale pentru eficientizarea managementului resurselor umane in compania ta?

In momentul prezent, departamentul de resurse umane joaca un rol important in succesul unei afaceri. Eficienta departamentului de resurse umane se observa in cresterea companiei pe piata concurentiala, in construirea culturii, reputatiei si imaginii in fata consumatorilor, dar si in schimbarile organizationale majore prin asigurarea conformitatii.

Evolutia tehnologica si inovatiile contemporane au schimbat peisajul managementului resurselor umane. Iata, deci, care este rolul tehnologiei si de ce este important sa automatizezi procesele din departamentul de HR:

Cresterea nivelului de implicare al angajatilor in activitatile companiei

Cu ajutorul tehnologiei, departamentul de resurse umane reuseste sa analizeze, sa evalueze si sa inteleaga modul in care angajatii experimenteaza diferite situatii din companie. Prin utilizarea aplicatiilor digitale de gestiune, departamentul de HR are posibilitatea sa colecteze feedback din partea angajatilor pentru a crea un mediu de lucru sigur si experiente mai bune pentru acestia.

In acest sens, odata ce dorintele si nevoile angajatilor sunt ascultate, automat gradul de implicare al acestora in fiecare proces de afacere este imbunatatit, productivitatea crescand direct proportional.

Optimizarea comunicarii interne si fluxului de informatii

Cele mai citite articole

Una dintre cele mai eficiente tehnologii pentru automatizarea proceselor dintr-o companie este soft-ul de resurse umane online. Implementarea acestei aplicatii electronice va permite departamentului de HR sa ofere acces instantaneu la serviciile specifice de resurse umane.

Astfel, angajatii pot accesa oricand si de oriunde informatiile cu privire la salarizare, zile de concediu, vechimea la locul de munca etc. direct de pe smartphone, tableta sau laptop si pot gasi cu usurinta raspunsuri la nelamuriri intr-o platforma interactiva si usor de utilizat.

Eficienta unui astfel de sistem permite managerilor de resurse umane sa se concentreze pe proiectele importante din companie si permite angajatilor libertatea de acces la informatiile personale fara a mai fi nevoie sa completeze un formular sau sa trimita un mail catre departamentul de HR.

Automatizarea si eficientizarea proceselor si activitatilor profesionale

Managementul resurselor umane necesita implicit conexiunea libera intre membrii unei organizatii, iar tehnologia poate ajuta la automatizarea si eficientizarea acestei conexiuni si implicit la imbunatatirea serviciilor oferite.

Unele dintre procesele de baza ale managementului resurselor umane care pot fi imbunatatite prin automatizare sunt:

  • Recrutarea angajatilor care se potrivesc profilului postului;
  • Procesul de on-boarding si adaptarea viitorilor angajati la cultura organizationala;
  • Distribuirea formularelor fiscale;
  • Gestionarea beneficiilor si recompenselor/bonusurilor pentru angajati;
  • Gestionarea informatiilor despre angajati;
  • Gestionarea cererilor de concediu (de odihna, de caz medical, de maternitate, zile speciale etc.);
  • Gestionarea fiselor de pontaj si ore suplimentare etc.

Tehnologia permite automatizarea unui numar foarte mare de sarcini profesionale, in special celor aflate sub responsabilitatea managerilor de resurse umane. Acest fapt reduce din timpul si efortul angajatilor in departamentul de HR asupra unor procese si le permite sa se concentreze mai mult asupra activitatilor care necesita creativitate sau decizii rapide, cum ar fi crearea unor evenimente la locul de munca care sa vizeze stabilirea relatiilor intre colegi.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Apple Pay – plăți rapide și securizate, direct cu iPhone!

Articolul Urmator

De ce ai nevoie pentru construirea unui acoperis

Cele mai populare