gedave

De ce sunt importante anvelopele de vară?

Pentru a alege anvelope vară potrivite pentru mașina ta, trebuie să ții cont în primul rând  de drumul rutier care predomină în zona ta. Astfel poți alege anvelope de varădirecţional  simetrice, nedirecțional simetrice, asimetrice.

Anvelopele de vară direcțional simetrice au un efect hidrofug excelent, cu condiția ca anvelopa să fie instalată corect folosind etichetele speciale.

Modelele nedirecționale simetrice nu fac față vremii umede, dar sunt mai confortabil de utilizat. Adesea, șoferii care preferă să conducă liniștit, aleg această opțiune specială de cauciuc. Aceste anvelope aparțin segmentului bugetar și sunt potrivite pentru mașinile de dimensiuni medii.

Anvelopele de vară asimetrice sunt considerate universale, deoarece tipul lor de anvelopă este potrivit atât pentru drumurile umede, cât și pentru cele uscate și, de asemenea, permit o manevrare bună. Aceste avantaje sunt disponibile numai atunci când anvelopele de vară sunt instalate corect.

Viteza și indicele de încărcare

Cele mai citite articole

Indicele de viteză indică viteza maximă de deplasare permisă unei mașini pentru siguranța șoferului și a pasagerilor. Indicele de încărcare informează despre sarcina disponibilă pentru care a fost creată anvelopa (atunci când funcționează mașina la viteza maximă). Indicele trebuie să corespundă greutății totale a vehiculului, cu pasageri și șofer. Calculul se face pentru o roată a vehiculului. Este imposibilă selectarea competentă a anvelopelor de vară fără a lua în considerare acest criteriu. Pentru camioane, este relevant un indice de încărcare ridicat, mai ales dacă mărfurile sunt adesea transportate pe distanțe mari. De asemenea, anvelopele cu indice de viteză mare și capacități de încărcare sunt întotdeauna de preferat pentru șoferii de autobuze și microbuze. Urmând aceste criterii de selecție a cauciucului de vară, vei preveni probabilitatea deteriorării critice a roților pe parcurs.

Anvelope de vară – Nivel de zgomot

Acest parametru nu este important din punct de vedere tehnic, dar celor care preferă confortul le va fi util să cunoască condițiile pentru mișcarea silențioasă a mașinii. Poți determina nivelul de zgomot pe care îl produce o anvelopă după forma canelurilor sale laterale. În general, modelele cu caneluri largi vor face mai mult zgomot. 

Compoziția compusului din cauciuc și suprafața drumului pot fi, de asemenea, afectate, dar acești factori sunt complementari și nu primari. Pentru a alege anvelopele de vară de tip silențios, este necesar să testezi anvelopele în funcțiune, date de dot-ul anvelopelor,  deoarece combinațiile de diferite forme ale canelurilor și componentele din cauciuc dau rezultate diferite. Unii șoferi recomandă adăugarea de heliu la anvelopele lor pentru a reduce ușor nivelul de zgomot. Această soluție este relevantă pentru cumpărători.

Anvelope de vară – Rigiditate

Rigiditatea este un criteriu selectat individual și depinde de stilul de conducere al proprietarului mașinii. Dacă preferi un condus lin, opțiunea de cauciuc moale este mai bună, deoarece va oferi un nivel adecvat de confort. Cei care preferă viteza mare ar trebui să acorde atenție tipului de cauciuc mai dur, deoarece învelișul moale al anvelopei nu este conceput pentru viraje scurte și manevre dificile. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Protecția muncii o birocrație, o obligație morală sau asigurarea succesului

Articolul Urmator

Terapie de familie – soluția problemelor?

Cele mai populare