gedave

De ce sunt necesare tăvițele pentru portbagaj

Dacă ai fost vreodată la cumpărături, iar sacoșele s-au vărsat pe timpul transportului, cu siguranță mocheta portbagajului tău nu a scăpat intactă. Dacă îți place să mergi cu role sau cu bicicleta, dacă iubești traseele montane, noroiul este un element cu care ești obișnuit, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie prezent și în portbagajul mașinii. 

Protejarea aspectului general al mașinii nu se referă doar la exterior (tablă sau vopsea) ori la funcționarea motorului, ci și la elementele din interior, respectiv banchete, mochetă, bord sau tavan. Portbagajul este și el o componentă importantă, iar montarea unei tăvițe speciale, este una dintre cele mai accesibile investiții pe care le poți face pentru a-l proteja. 

Pe lângă funcționalitatea evidentă de a păstra intacte suprafețele pe care sunt montate, tăvițele pentru portbagaj aduc și alte beneficii pe care proprietarii de mașini le apreciază la fel de mult. 

Previn alunecarea bagajelor sau obiectelor transportate

Poți opta pentru tăvițe pentru portbagaj Ford de la PTC-auto pentru a evita alunecarea lucrurilor pe care le transporți, ori poți alege un model universal. Indiferent care este opțiunea ta, te vei bucura să ajungi cu toate obiectele intacte la destinație, chiar dacă drumul nu a fost neapărat unul lipsit de denivelări. 

Reduc impactul 

Chiar dacă unele dintre obiectele mai voluminoase ori mai grele pe care le transporți se vor dărâma, impactul va fi redus datorită tăviței pentru portbagaj montată. Aceasta este solidă și nu se sparge, nu se crapă și amortizează orice cădere. În acest fel, lucrurile tale vor fi protejate pe durata transportului, iar mașina va rămâne curată. 

Oferă susținere

Cu cât marginile tăviței pentru portbagaj sunt mai înalte, cu atât susținerea pe care o oferă este mai mare. Obiectele pe care le transporți vor fi astfel bine fixate, iar alunecările sau răsturnările sunt mai puțin probabile sau chiar imposibile.

Oferă reducerea zgomotului

Cele mai citite articole

Orice obiecte puse în portbagaj se pot deplasa în timpul transportului și se pot lovi unele de altele sau de mașină, iar zgomotul pe care va trebui să îl suporți este destul de deranjant. Montarea unei tăvițe care oferă susținere va reduce mobilitatea obiectelor și, implicit, zgomotul pe care acestea îl vor face. 

Acces facil la obiectele pe care le conțin

Una sau mai multe tăvițe montate în portbagajul mașinii reprezintă un factor de organizare important, astfel încât vei putea găsi mult mai repede orice cauți. Obiectele mici pot fi sortate în compartimente speciale, iar tăvițele vor împiedica alunecarea lor și amestecarea cu alte lucruri. 

Ușor de instalat

Montarea unei tăvițe pentru portbagaj nu presupune operațiuni complicate, ci doar așezarea ei pe locul dorit. Acest detaliu este important dacă vei dori să călătorești sau să transporți obiecte voluminoase. Unele tăvițe permit acest lucru, dacă au dimensiunile adecvate, iar dacă ai ales tăvițe mai mici, le poți scoate provizoriu din portbagaj, pentru a face loc mai mult. 

Se curăță foarte ușor

Tăvițele pentru portbagaj vor prelua toată mizeria care, altfel, ar fi ajuns pe mocheta mașinii. Atunci când montezi o tăviță nu va mai trebui să te preocupi de sticlele vărsate ori de fructele care au căzut pe jos. Orice murdărie poate fi ușor îndepărtată cu o cârpă sau cu șervețele umede. Dacă este nevoie, tăvița poate fi scoasă din portbagaj și poate fi spălată cu apă și detergent obișnuit.

Sunt durabile

Investiția într-o tăviță pentru portbagaj nu este una foarte mare și poți fi sigur că te vei bucura de ea pentru mulți ani de zile. Fiind rezistente la lovituri, zgărieturi sau la acțiunea multor substanțe chimice, tăvițele pentru portbagaj pot fi utilizate mult timp, iar mașina va fi bine protejată. 

Dacă argumentele de mai sus te-au convins de utilitatea montării unei tăvițe pentru portbagaj, ești pe cale să faci o alegere inteligentă. Alege o tăviță model universal ori una specială pentru modelul mașinii tale, iar beneficiile se vor face simțite în cel mai scurt timp. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Avantajele investirii într-un atelier auto mobil

Articolul Urmator

Balansoare de gradina si de interior: tipuri, avantaje

Cele mai populare