gedave

De unde poți achiziționa un vin bun românesc?

De unde poți achiziționa un vin bun românesc?

Achiziția unui vin bun românesc poate fi o alegere dificilă, dacă nu ești un cunoscător. Acordă atenție ocaziei pentru care cumperi vinul, companiei și modului în care îl vei servi. Indiferent de selecție, în online găsești o gamă diversificată de produse, la fel ca în magazinele fizice. 

Zecile de variante de vin românesc, existente pe piață, satisfac toate gusturile. Dacă pentru cunoscători lucrurile sunt ceva mai simple, pentru amatori, achiziția unui vin bun românesc este o sarcină greu de realizat. Totuși, dacă vei ține cont de câteva reguli de bază, vei avea pe masă un vin excelent, pentru un răsfăț al simțurilor. 

Până la urmă orice amator poate să devină cunoscător, dacă perseverează, învață și își urmează pasiunea. Nu te vei transforma peste noapte în somelier, dar cu cât vei înțelege mai multe despre vin și vei învăța să apreciezi fiecare sortiment în parte, te poți transforma într-un cunoscător, care poate asocia vinul ocaziei sau mâncărurilor servite. 

Magazine online vs. cele fizice

Atunci când decizi să achiziționezi o sticlă de vin bun românesc o poți face online, dar și în magazinele fizice. O vizită la cramă te poate ajuta să te decizi mai repede, pentru că vei putea gusta câteva tipuri de vin care ți-au atras atenția. 

Crama Davino îți oferă posibilitatea de a afla cât mai multe lucruri de interes despre vinurile comercializate, fiecare tip în parte având specificații și indicații. Regiunea, tipul vinului, stilul, volumul, soiul, alcoolemia, precum și date despre modalitatea de fermentare, se regăsesc online, pentru fiecare vin în parte. 

Magazine specializate

Întotdeauna trebuie să te îndrepți online sau fizic spre magazinele cunoscute. Nicio achiziție nu trebuie făcută de la persoane neavizate sau din zone obscure, cu atât mai mult un produs de tipul vinului. În caz contrar, riști să cumperi ceva contrafăcut, pe care poți să dai și foarte mulți bani, riscurile pentru sănătate nefiind de neglijat. 

Nu uita că un magazin improvizat nu va ține cont de condițiile esențiale de depozitare și păstrare, motiv pentru care vinul își pierde calitățile. 

Citește cu atenție eticheta

Indiferent de locul din care cumperi vinul românesc, alege nu doar în funcție de tipul acestuia, ci și după ce ai citit cu atenție eticheta. Un vin bun va avea pe bucățica de hârtie de pe sticlă toate datele, în timp ce mărcile necunoscute nu vor oferi în afara numelui mai nimic. 

Cele mai citite articole

De pe etichetă vei afla informații legate de podgorie, producător, brand, cantitatea de alcool, dar și tipul vinului – dulce, demidulce, sec sau demisec, alb, roșu sau roze. 

Vechimea recoltei

Dacă nu ești cunoscător al licorilor bahice, un indiciu pentru alegerea unui vin bun românesc poate fi vechimea acestuia. Multe persoane admit că un vin, care are o anumită perioadă de timp scursă din momentul producerii până în cel în care este deschis, este mai gustos decât unul de dată recentă. 

Lichid viu

Vinul este o licoare într-o continuă transformare. După ce ai deschis o sticlă de vin și ai savurat un pahar, te-ai bucurat de gustul fructat sau puternic al licorii albe, roșii sau roze, oxigenul va acționa asupra lichidului, iar a doua zi aromele se vor resimți diferit. 

Dacă îți place să savurezi câte un pahar de vin bun românesc, de calitate, ocazional, ținut la rece, odată deschis, vinul se schimbă, transformarea putând fi sesizată de la o zi la alta. 

Ocazia pentru care cumperi vinul

Dacă vrei să bei un vin bun, alături de preparate delicioase, gătite în casă, acordă atenție tipului de mâncare și licorii pe care o asociezi. Pentru carnea roșie și cea de pește nu poți folosi același tip de vin. 

Dacă vrei să folosești vinul la gătit, de asemenea trebuie să te documentezi ca să poți realiza un sos savuros sau o friptură suculentă. 

Iubitorii dulcelui au posibilitatea de a se răsfăța cu un vin bun, alături de un dulce magnific, licoarea având rolul de a pune în evidență produsul. 

În România se produc și se comercializează unele dintre cele mai bune vinuri, recunoscute la nivel mondial. Cu așa o ofertă bogată, gustând și încercând noi sortimente, vei putea să savurezi mereu un vin deosebit, cu fiecare sticlă deschisă. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Sejur individual la Albena Bulgaria si bucura-te de vacanta ta

Articolul Urmator

Sfaturi și soluții naturale pentru ameliorarea neplăcerilor provocate de menopauză

Cele mai populare