gedave

Despre Ashwagandha sau ginsengul indian

Ce este ginsengul?

Organismul uman este atat de complex, incat are nevoie din cand in cand de un stimulent pentru a-si recapata vitalitatea si energia. Ginsengul indian este unul dintre cele mai eficiente remedii de echilibrare a imunitatii si de revigorare a organismului pe toate planurile. Fiind extrem de benefic atat pentru preventie, tratarea anumitor afectiuni, cat si in perioada de convalescenta, ginsengul indian este recomandat tuturor celor care prefera remediile naturale.

Ginsengul este o planta foarte benefica si renumita in intreaga lume, cu frunze alungite si o radacina al carei contur aminteste de forma corpului uman. Radacina de ginseng este folosita din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile benefice pe care le are.

Ginsengul este o resursa pretioasa de energie, o planta plina de substante active, care au efecte benefice in diverse terapii complementare ale unor afectiuni. Aici sunt incluse:

 • bolile cardiace:
 • depresia;
 • oboseala cronica;
 • disfunctii erectile;
 • afectiuni ale ficatului;
 • simptome asociate menopauzei.

Exista 13 specii de ginseng, iar aceasta este o planta care face parte din rutina zilnica a tot mai multor consumatori din intreaga lume. Unele soiuri au proprietati speciale si contin substante active importante. Cele mai recomandate tipuri de ginseng sunt:

 • ginsengul coreean;

 • ginsengul indian;

 • ginsengul american.

Ginsengul coreean mai este cunoscut si sub denumirea de Panax ginseng. Este cultivat in regiunile montane ale Coreei de Sud, in China si in Rusia. Este folosit de foarte multe secole pentru a prepara remedii naturiste. Ginsengul coreean are o culoare rosie sau alba si poate fi folosit pentru a prepara infuzii, dar se gaseste si sub forma de capsule sau pulbere.

Ginsengul indian este o planta tropicala folosita in medicina Ayurvedica. Acesta creste in India, Asia de Est si Africa de Sud. Partea cea mai folosita este radacina, considerata un adevarat izvor de substante energo-stimulente.

Ginsengul american mai este denumit si Panax quinquefolius. Se cultiva pe tot continentul american, dar si pe plantatiile din China.

Cele mai citite articole

Efectele si beneficiile suplimentelor cu ginseng indian

Suplimentele cu ginseng indian, asa cum este si Ashwagandha Rasayan – un produs natural 100% ayurvedic din plante indiene – au un complex de fitonutrienti cu proprietati de tonifiere si de revitalizare, ajutand la adaptarea organismului la factorii de mediu.

Suplimentele cu ginseng indian actioneaza asupra intregului organism, sustinand ritmul circadian fiziologic, dar si functia sexuala. In plus, reprezinta un excelent remediu anti stres si de reducere a anxietatii.

Efectele si beneficiile suplimentelor cu ginseng indian asupra organismului sunt numeroase, iar cele mai importante fac referire la:

 • eliberarea starilor anxioase;
 • protejarea impotriva degenerarii tesuturilor;
 • echilibrarea si sustinerea sistemul imunitar;
 • echilibrarea activitatii hormonale;
 • protejarea impotriva radiatiilor nocive;
 • buna functionare a sistemului nervos;
 • prevenirea bolilor Alzheimer si Parkinson;
 • tratarea insomniei;
 • tratarea disfunctiilor erectile;
 • prevenirea semnelor de imbatranire.

Ginsengul – aliat al sistemului nervos

Sistemul nervos este foarte bine sustinut de aceste suplimente. Ginsengul indian are proprietati antidepresive si anti stres, ajutand la imbunatatirea si mentinerea sanatatii mintale. De aceea, este recomandat in tratarea migrenelor si a epuizarii psihice. In plus, consumul de ginseng regleaza somnul si ciclurile de trezire.

Ginsengul indian previne bolile neurodegenerative

Bolile Alzheimer si Parkinson pot fi prevenite prin consumul capsulelor cu ginseng indian. Acestea stimuleaza productia de celule nervoase si protejeaza creierul de efectele daunatoare ale mediului.

Ginsengul ajuta organismul sa se refaca mai rapid

Suplimentele pe baza de ginseng indian au un important rol de sustinere a sistemului imunitar. Studiile denota faptul ca pacientii care urmeaza o cura cu ginseng indian in urma unei operatii dificile isi revin mult mai repede. Mai mult, acestia isi maresc cu pana la 38% sansele de a trai fara riscul de aparitie a unei boli.

Efectul anti-aging al ginsengului

Ginsengul este foarte bogat in antioxidanti care combat stresul oxidativ si efectele negative ale radicalilor liberi. Ginsengul indian are capacitatea de intarzia procesul de formare a ridurilor si de a mari nivelul de hidratare la nivelul tesuturilor pielii. Pentru ca orice problema trebuie rezolvata si din interior, suplimentele alimentare pe baza de ginseng se pot combina cu cremele din rutina de ingrijire a pielii. Pielea va fi mai ferma si elastica, iar ridurile reduse.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum alegi Cӑmӑșile tall și care sunt caracteristicile lor

Articolul Urmator

5 modele de blaturi de baie în tendințe

Cele mai populare