gedave

Frezia – minunatele flori misterioase

Frezia – minunatele flori misterioase

Freziile sunt flori răbdătoare. Delicatețea lor se remarcă prin minunatele lor eflorescențe și a aromei lor citrice și răcoritoare, purtând semnificațiile simbolice diverse.

Freziile infloresc primăvara și sunt originare din Africa de Sud, unde avea inițial petale albe și galbene, dar de-a lungul timpului au reușit să aibă o gamă largă coloristică.

Datorită aspectului lor minunat, dar și al semnificațiilor cât mai diverse, freziile sunt dăruite oamenilor dragi cu diferite ocazii și sunt prezente în aranjamentele florale destinate evenimentelor deosebite, precum nunțile, botezurile sau petrecerile. Cele mai frumoase buchete pentru ziua de naștere cuprind și frezii, iar pe acestea le găsești la Maison d’Or.

Dacă se apropie ziua de naștere a mamei, soției, surorii sau a unei prietene apropiate și nu știi ce flori să alegi, specialiștii florali îți recomandă freziile. Află motivele citind în continuare acest articol.

Freziile – aspecte generale

Freziile fac parte din familia Iridaceae, estimandu-se că există în prezent circa 1.800 de specii, cu tonalităţi de la alb, ivoriu şi galben, până la roz, roşu, mov şi violet. Denumirea ştiinţifică de „freesia” le-a fost dată de botanistul Christian P. Ecklon (care le-a descoperit în capul Bunei Speranţe), în onoarea prietenului şi colegului său de breaslă Friedrich H. T. Freese. Din acest motiv, au ajuns probabil să fie asociate cu prietenia.

Cele mai citite articole

Frezia este o floare potrivită climei mediteraneene și este sensibilă la frig. Florile ei sunt frumos parfumate și cresc precum un spic, dar pe orizontală. Paleta lor cromatică este diversă, frezia poate fi alba, galbenă, crem, roșie, albastră, portocalie sau mov.

Frezia  – simbolistica

Considerată o floare specifică zodiei Sagetatorului, calitate atribuită sugestiv pentru timiditate, frezia este și un simbol al misterului, deoarece nu își dezvăluie mireasma dulce și seducătoare decât atunci când este amplasată într-un loc propice și prietenos în care îi se oferă o temperatură adecvată și o umiditate optimă.

Timp de mai multe secole, frumusețea, parfumul și culorile freziilor au fost ignorate. Se consideră că frezia este o floare  a misterului și pentru că nu are o istorie propriu-zisă, deși astăzi fascinează prin calitățile ei. De asemenea, frezia este o floare atribuită iubirii platonice sau iubirii neîmpărtășite.

Când dăruim frezii?

Freziile pot fi dăruite singure sau în buchete de flori alături de alte combinații. Acestea pot fi oferite cadou unei prietene dragi, fiind flori pure care exprimă gânduri bune. De asemenea, o combinație de trandafiri și frezii poate fi dăruită persoanei iubite, logodnicei sau soției.

Posibilitățile sunt nenumărate. Frezia este o floare folosită și în aranjamente florale de nuntă, buchetele mireselor sau aranjamentele pentru mesele festive.

Alege culoarea potrivită și formează un buchet minunat pe care să-l dăruiești unui om drag. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Camere spion – Cum să le alegi

Articolul Urmator

Top alegeri inspirate pentru asortarea vestelor de blană

Cele mai populare