gedave

Idei de amenajare pentru o bucatarie mica

Idei de amenajare pentru o bucatarie mica

Te-ai mutat recent și urmează să te ocupi de designul interior al camerelor tale, inclusiv al bucătăriei, care este de dimensiuni reduse? Primul aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este acela că o bucătărie mică vine la pachet cu mai multe avantaje. Pe lângă un spațiu ce poate deveni intim și cochet, nu vei sta să cureți foarte mult în urmă, după ce gătești sau servești masa. 

Prima regulă într-o bucătărie mică pe care ar trebui să încerci să o respecți îndeaproape este organizarea perfectă a lucrurilor și păstrarea ordinii. Fiecare centimetru de spațiu contează, așa că vei avea locuri de depozitare până și în cele mai mici colțuri. Dacă păstrezi ordinea lucrurilor, vei vedea că spațiul nu-ți va lipsi. Cât despre amenajare, mobilier, culori și electrocasnice, e important să știi ce și cum să alegi.

Am alcătuit pentru tine cu scurt ghid cu idei de amenajare pentru o bucătărie mică, astfel încât să optimizezi la maximum spațiul de care dispui.

Optează pentru culori deschise în bucătăria ta

Primul pas în amenajarea oricărui spațiu este zugrăvitul și alegerea culorilor. Dacă ai deja gresia și faianța, nicio problemă, pereții vor putea fi văruiți în alb pentru un plus de luminozitate și pentru a da senzația de mai mult spațiu. În cazul în care te muți într-o casă proaspăt construită și poți opta pentru pardoseală, alege nuanțe deschise. Acest lucru este valabil și pentru piesele de mobilier, perdele sau draperii și alte accesorii cu care ai de gând să-ți decorezi bucătăria. Așadar, mergi pe varianta culorilor vii, pentru a crea iluzia de spațiu mai mare și permite luminii naturale de afară să intre în încăpere.

Mobilier în formă de L pentru a economisi spațiu

Cele mai citite articole

Primul pas în a economisi spațiul într-o bucătărie mică este alegerea mobilei în formă de L și folosirea corpurilor suspendate, însă fără să încarci prea mult spațiul de pe pereți. Evită apoi să pui prea multe accesorii sau electrocasnice mici pe blat, lasă-l cât mai liber. 

Folosește o masă pliabilă

În ceea ce privește masa, cel mai probabil nu vei avea loc pentru una prea mare, motiv pentru care o masă pliabilă va fi perfectă pentru bucătăria ta. Varianta celei prinsă în perete într-o parte și care se ridică este excelentă. De asemenea, folosește scaune pliabile, pentru a le putea strânge. 

Încorporează electrocasnicele 

La capitolul electrocasnice, în bucătăriile mici va fi nevoie de aparatură mică. Acest lucru nu este îngrijorător, asta pentru că noile tehnologii au creat mașini de spălat vase pe un singur nivel sau cuptoare și plite de dimensiuni mai mici. Cu excepția frigiderului și a aragazului, celelalte pot fi mascate și încorporate în mobilă, chiar dacă asta presupune să faci o mai atentă selecție a veselei și să lași la îndemână strictul necesar. Electrocasnicele încorporate în mobila de bucătărie te vor ajuta să ai mai multe spațiu. Măsoară cu atenție înainte de cumpăra aparatele de care ai nevoie, pentru că vei găsi dimensiuni variate și e important să știi ce să iei. Din toată gama de cuptoare cu microunde alege-l pe cel potrivit pentru bucătăria ta, care se încadrează în măsurători. La fel și cuptorul electric, aragazul și frigiderul. 

Toată reușita amenajării unei bucătării de mici dimensiuni este capacitatea de a te organiza, iar în acest sens îți vor veni în ajutor obiectele de depozitare. Folosește cutii în sertare,  suporturi pe care să le prinzi pe perete sau pe gresie sau suporturi verticale de pus pe blat, în care să ții tacâmuri. Iar cel mai important este să nu încarci mobilă. Depozitează absolut tot la interior sau în zonele special amenajate, fără să le lași la voia întâmplării. O bucătărie organizată, oricât ar fi ea de mică, va arăta excelent și îți va fi mai mare dragul să bei cafeaua, în fiecare dimineață, în ea.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Un PFA are avantaje si dezavantaje. Your Consult ofera consultanta pentru a le afla

Articolul Urmator

Footshop: alege ce model Nike ți se potrivește

Cele mai populare