gedave

Footshop: alege ce model Nike ți se potrivește

Footshop: alege ce model Nike ți se potrivește

Chiar dacă ești fan Nike și ai deja câteva perechi la activ, este foarte posibil să nu știi că inițial, numele mărcii era cu totul altul. În 1964, firma Blue Ribbon Sports a fost lansată de Bill Bowerman, care a fost de fapt antrenorul lui Phil Knight. Acesta din urmă este părintele de drept al brandului Nike, și cel care a convins un grup de oameni de afaceri japonezi să exporte pantofii sport pe care îi fabrica împreună cu Bowerman, în compania în care au devenit acționari egali. Paul Knight și-a dorit toată viața să devină un sportiv profesionist, dar pe durata studiilor la Universitatea din Oregon, SUA, a realizat că nu se ridica la standardele căutate. Urmând o școală de business la Stanford, Knight a scris lucrarea de licență cu o temă interesantă, respectiv vânzarea de pantofi de alergare, care ar putea surclasa brandurile deja cunoscute, cum erau Adidas ori Puma. 

Tehnologia Air, devenită iconică pentru Nike, a rămas una dintre cele mai venerate linii de producție timp de zeci de ani. Această tehnologie a fost inovată atunci când un inginer aeronautic, pe nume Frank Rudy, i-a prezentat lui Knight o idee nebunească: aceea de a umple talpa pantofilor cu aer, pentru o amortizare mai bună. De atunci, Nike Air a devenit cunoscut și apreciat la nivel mondial. 

Dacă te întrebi care este cel mai potrivit model de Nike, noi îți recomandăm să arunci o privire la oferta de Air Max 97 online și îți prezentăm în continuare cele mai apreciate modele de către cumpărători. 

Air Force 1 

Este cel mai bine vândut model Nike, din toate timpurile. Multe vedete, începând cu Jay Z și până la Kendall Jenner sunt fanii acestui model. După o perioadă în care aproape a fost scos din producție, Air Force 1 a fost reintrodus în producție în 2007, bătând recordurile de vânzări. 

Nike Air Max Tailwind V SP

Este al cincilea model al seriei Tailwind, reprezentând un etalon pentru anii 2000. Reînvie culoarea originală a modelului, alb și albastru, păstrând partea superioară matlasată. Bulele de aer din talpă oferă o amortizare superioară, în timp ce accentele negre de pe limbă, călcâi și talpă oferă o notă de eleganță discretă. 

Cele mai citite articole

Nike Space Hippie

Este un model care utilizează materiale reciclate într-un procent de 25%, reprezentând angajamentul companiei de a reduce emisiile de carbon din lanțul său global de fabrici, cu până la 30% până în 2030. Pantofii reciclați din care este fabricat acest model fac parte din programul Reuse A Shoe, dar și din perechile care sunt nevandabile. 

Nike SB Chron Solarsoft

Este un model realizat dintr-o combinație de piele de căprioară și pânză flexibilă, pentru performanțe deosebite. Inițial, acest model a fost destinat skateboard-ului, dar în prezent reprezintă un accesoriu de bază în garderoba bărbaților de pe întreaga planetă. 

Nike Challenger OG

Lansat inițial în 2007, modelul a fost actualizat în 2020 ca un remake realizat din piele moale, țesătură sclipitoare și plasă respirabilă Căptușeala de pluș din jurul gleznei se combină cu talpa elegantă, elastică, care-l transformă într-un pantof urban foarte apreciat. Noul model are tocul lărgit, pentru un surplus de confort, iar culorile actualizate sunt cele care te vor cuceri definitiv. 

Nike Air Zoom Vomero 15

Este unul dintre cele mai confortabile modele de pantofi sport Nike. Fiind o actualizare a modelului Vomero 14, prezintă în plus un device pentru călcâi, ce va îți va menține piciorul în siguranță. De asemenea, tot în zona călcâiului este inclusă spumă ZoomX, iar în față există o unitate Air Zoom mai mare, care oferă o amortizare superioară. Este mult mai rezistent și durabil decât predecesorul său, fiind alegerea ideală pentru alergătorii de maratoane. 

Footshop te așteaptă, alege ce model ți se potrivește! 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Idei de amenajare pentru o bucatarie mica

Articolul Urmator

Fii om pentru un caine

Cele mai populare