gedave

Lavabila de interior – de care si de unde?

Lavabila de calitate are anumite caracteristici

Dupa alegerea temei cromatice care va fi folosita in locuinta, urmeaza alegerea lavabilei de interior, care este foarte importanta din mai multe puncte de vedere. Culorile de lavabila de interiorsunt alese in functie de preferintele personale si de tendintele in materie de design interior, insa tipul vopselei si locul de unde este cumparata sunt aspecte in care ar trebui sa se tina cont de calitate si durabilitate.

Desi in aparenta sunt similare, nu toate tipurile de vopsea lavabila sunt facute la fel. Acestea sunt fabricate cu formule diferite, iar caracteristicile vopselei pot influenta atat felul in care arata pe perete, cat si felul in care se va comporta in timp. Pentru a evita greselile care pot costa scump pe termen lung, proprietarii locuintelor trebuie sa ia in calcul anumite detalii esentiale atunci cand aleg lavabila de interior. Cele mai importante dintre acestea sunt expuse in cele ce urmeaza.

Vopseaua lavabila de interior premium are foarte multe calitati functionale care trebuie cunoscute pentru a face cea mai buna alegere. Astfel, cu cat durabilitatea si rezistenta la curatare sunt mai mari, cu atat vopseaua este mai buna, pentru ca lavabila trebuie sa isi mentina culoarea proaspata un timp cat mai indelungat. De asemenea, vopseaua trebuie sa contina o cantitate cat mai mica de compusi volatili organici, din motive care tin de siguranta.

Cum se asigura prospetimea culorii

Vopseaua lavabila, chiar daca este destinata folosirii in interiorul locuintei, va fi expusa unor factori daunatori, asa cum sunt razele ultraviolete, care afecteaza in timp culoarea. Pentru a pastra o nuanta intensa cat mai mult timp, formula vopselei trebuie sa fie imbogatita cu rasini speciale si aditivi, care asigura culori vibrante un timp indelungat.

Rezistenta la ciclurile de spalare

Gradul de lavabilitate sau rezistenta la ciclurile de spalare este un alt aspect important care face diferenta dintre o vopsea lavabila obisnuita si una de calitate superioara. Acest aspect trebuie luat in considerare mai cu seama in cazul vopselei lavabile care va fi folosita in incaperi cu trafic intens, asa cum sunt holul de intrare in casa, bucatariile sau baile. Peretii trebuie sa poata fi curatati fara a compromite prospetimea culorii si finisajele. In general, cu cat finisajul vopselei este mai lucios, cu atat peretii vor fi mai usor de curatat.

Cele mai citite articole

Cat de important este gradul de acoperire

Gradul de acoperire este un indicator de baza al calitatii vopselei si este important, mai ales in cazurile in care locuinta se renoveaza si se doreste acoperirea unei nuante inchise a peretilor. Folosirea lavabilei in cat mai putine straturi este eficienta atat din punct de vedere al costurilor implicate, cat si din punct de vedere al timpului.

Ce sunt compusii volatili organici?

Compusii volatili organici sunt chimicale daunatoare organismului uman, iar o vopsea lavabila de interior de calitate ar trebui sa contina maximum 50 de grame de compusi volatili organici per litru. Exista si vopseluri lavabile care contin o cantitate foarte mica de astfel de compusi, de doar 5 grame per litru. Este recomandat ca acestea sa fie folosite cu precadere in camerele bebelusilor si copiilor sau in incaperile in care isi petrec timpul persoanele in varsta sau cele care au diverse afectiuni respiratorii. Compusii volatili organici se emana in aerul respirat si pot provoca reactii alergice.

De unde alegi lavabila de interior premium?

Acum ca se cunosc toate caracteristicile pe care trebuie sa le aiba o vopsea lavabila de interior buna, trebuie mentionati si cei mai buni producatori, care ofera consumatorilor vopseluri formulate in asa fel incat sa aiba o calitate superioara.

Specialistii de la muralshop.ro le recomanda clientilor sa aleaga producatori de top, care nu fac rabat de la calitate, asa cum sunt Duraziv, Oskar, Kraft, Danke, Baumit, Caparol, Apla sau Savana. Acestia sunt extrem de cunoscuti in domeniul constructiilor si amenajarilor interioare, oferind vopsea lavabila de interior cu caracteristici superioare, precum rezistenta la umiditate si la mucegai, grad inalt de lavabilitate, culori vibrante si acoperire mare.

Persoanele care au nevoie de mai multe sfaturi in alegerea lavabilei de interior pot apela cu incredere la specialistii muralshop.ro, care ofera consultanta telefonica sau online si care tin cont de raportul calitate-pret atunci cand fac recomandarile.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce sa introduci siropul de artar în alimentatia ta zilnica?

Articolul Urmator

Recomandări despre cămășile albe pentru bărbați

Cele mai populare