gedave

Meditații sau cursuri de engleză la Global Learning – ce îl pregătește pe copil mai bine pentru examenele școlare?

Copilul tău s-a arătat interesat să își aprofundeze cunoștințele de limbă engleză, atât pentru sine, cât și pentru a trece cu brio peste examenele școlare? În primul rând, este de datoria noastră să te felicităm pentru educația pe care i-ai oferit-o până în momentul actual și, totodată, este foarte important să descoperi care sunt diferențele dintre un curs de engleză cu profesor și meditații.

Dacă nu o dată ți-ai pus această întrebare, acest articol vine să lămurească diferențele dintre cele două tipuri de pregătire, astfel încât, ca părinte, să iei cea mai bună decizie în ceea ce privește educația copilului tău. 

Pentru început, scurtă istorie a limbii engleze

În zilele noastre, engleza este o limbă globală. Însă britanicii au fost cei care au popularizat-o pe întreg mapamondul prin imperialism, între 1600 și 1900. Pe măsură ce țările erau colonizate de britanici, engleza a început să fie limba maternă în unitățile de învățământ și la guvernare. 

În multe dintre cazuri, engleza a servit drept o limbă comună, utilă în rândul oamenilor de altă naționalitate. Iar acest factor a contribuit în mod semnificativ la supraviețuirea acestei limbi chiar și în țările uitate de lume, după plecarea britanicilor. 

Începând cu secolul XX, SUA a avut o influență extrem de mare asupra globalizării limbii engleze. America nu este doar o putere economică majoră, ci și o sursă impresionantă de cultură și divertisment, grație filmelor, muzicii, televiziunii și, în zilele noastre, a internetului. 

Cum ajută cursurile de engleză la pregătirea copilului pentru examenele școlare?

Având în vedere perioada pe care o tranzităm, dat fiind că efectele pandemiei de Covid-19 încă se resimt, cursurile de limbă engleză cu profesor sunt o bună opțiune. La Global Learning, spre exemplu, acestea pot fi urmate atât fizic, cât și online, singurul lucru la care copiii trebuie să aibă accesul fiind un laptop sau tabletă. Cursurile sunt ținute integral de profesorul cu vastă experiență Denissa Gabriela Bularda, ale cărei cunoștințe au reprezentat baza pentru numeroase cărți și culegeri de limba engleză, folosite pretutindeni în România de copiii care susțin sau viitori candidați pentru examenele de certificare lingvistică. 

Cele mai citite articole

Cursurile de limbă engleză predate la Global Learning sunt create în manieră creativă și interactivă, astfel încât copilul să poată să își însușească noi noțiuni, dar și să le sedimenteze pe cele pe care le deține deja. Cursurile sunt bazate pe dezvoltarea gândirii critice, ceea ce îl va face pe copil să își dorească să descopere lucruri noi. Multe dintre cursuri au la bază cărți, filmulețe și jocuri interactive, specifice vârstei, iar astfel dorința copilului de a învăța mai mult se va vedea și în nota finală de la examenele școlare.

Fiecare lecție parcursă este însoțită și de un test de evaluare, ceea ce va reflecta în mod natural capacitatea de învățare a copilului. În acest fel, vom știi exact ce informații au fost asimilate și la ce ar fi indicat să mai lucrăm. Vom susține aceste demersuri prin monitorizarea procesului de învățare cu ajutorul evaluărilor constante. 

Meditațiile la engleză au același efect?

O altă opțiune la îndemâna părinților este aceea de meditații la limba engleză. Poate primul și cel mai important avantaj al acestui tip de învățare este interacțiunea 1-1 pe care cel mic o va avea cu profesorul meditator. La acesta se poate adăuga și libertatea de a alege un program, în funcție de nevoile copilului și disponibilitatea profesorului.

Totuși, meditațiile la engleză pot fi plictisitoare, în special pentru copiii mici, dat fiind că nu sunt atât de interactive ca în cazul cursurilor, iar asta se poate reflecta în nota la examenul lingvistic. Cursurile cu profesori vor facilita o asimilare mai rapidă a informațiilor, cel mic beneficiind de o pregătire excelentă pentru o certificare recunoscută internațional.

Învățată în școală, engleza este o limbă de viitor

Odată puse bazele în școală, limba engleză va oferi oricui posibilități de avansare profesională nebănuite. Astfel, oricine vrea o schimbare în carieră și are cunoștințe solide de limba engleză va putea obține mai repede un job nou, mult mai bine remunerat.

Un alt avantaj al limbii engleze este acela că ajută la creșterea capacității de multitasking. Practic, persoana care știe engleză funcționează mai bine, corelează informațiile în mod logic și întărește creierul, prin antrenarea de noi funcții cerebrale. Totodată, o limbă străină, mai ales engleza sau germana, permite oricui să își facă noi prieteni și să își îmbunătățească abilitățile sociale. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

SFA: Ce înseamnă automatizarea forței de vânzări?

Articolul Urmator

Momentele decisive ale lui Lionel Messi în Argentina în timp ce se pregătește pentru ceea ce ar putea fi ultima sa Cupă Mondială

Cele mai populare