gedave

Momentele decisive ale lui Lionel Messi în Argentina în timp ce se pregătește pentru ceea ce ar putea fi ultima sa Cupă Mondială

Fără îndoială că Turneul Mondial de Fotbal din Qatar din 2022 se anunță a fi unul senzațional grație anvergurii evenimentului, și participanților, la care va lua parte și Leo Messi alături de echipa națională a Argentinei. 

La vârsta de 35 de ani, Leo Messi se apropie cu pași repezi de încheierea unui episod foarte important din viața sa profesională, cariera de fotbalist. Unele surse anunță că acest lucru ar putea avea loc odată cu încheierea Cupei Mondiale din Qatar.

Însuși selecționerul Argentinei, Lionel Scaloni, care are contract cu echipa națională până în 2026, a anunțat, încă înainte de începerea Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, că există posibilitatea ca Leo Messi să se retragă acum. Există însă șansa ca el continue să joace, dacă ar primi suportul de care are nevoie: „Poate fi ultimul, dar sper că nu. Este fericit pe teren și face pe mulți oameni fericiți. […] Dacă avem grijă de el și ne purtăm cu el așa cum trebuie, ar mai putea juca de acum încolo mult și bine, deoarece lumea o cere”, a anunțat selecționerul pentru CNN Radio, potrivit goal.com.

Întrebat înainte de începerea CM din Qatar dacă va mai continua să joace, Leo Messi a adăugat, pentru Star+, potrivit goal.com, că: „Este ultima mea Cupă Mondială? Da, sigur că da, sigur că da. […] Număr zilele până la Cupa Mondială. Simt un cumul de anxietate și nervozitate în același timp. […] Este ultimul, vedem cum o să facem. Da, pe de o parte, abia aștept să sosească și, pe de altă parte, îmi este frică de cum va fi”.

Cele mai citite articole

De pe lista lucrurilor nerealizate până în momentul de față de Leo Messi se numără câștigarea unei Cupe Mondiale de Fotbal. Doar acest trofeu îilipsește jucătorului pentru a-i spori șansele de a fi catalogat drept cel mai bun jucător de fotbal din toate timpurile, cât și pentru a încheia în glorie parcursul său profesional.

Superstar-ul argentinian a acumulat de-a lungul carierei sale o serie de premii și distincții impoartante. Astfel, el este posesorul a următoarelor trofee: șapte Baloane de Aur; o Cupă Americană; trei Cupe Mondiale ale Cluburilor și trei Supercupe UEFA. A câștigat de patru ori Champions League. De zece ori a câștigat titlul de campioană națională în Spania, a câștigat Copa América cu naționala Argentinei, 3 cupe mondiale ale cluburilor, 3 supercupe UEFA. A câștigat de 4 ori champions league și 10 titluri La liga.

Mai mult decât atât, din cele 789 de goluri marcate de Leo Messi, 672 de goluri au fost în calitate de jucător la Barcelona, oferind pentru această echipă alte 303 pase decisive, 94 de goluri pentru Argentina, și 23 de goluri pentru echipa franceză încă din anul 2021, PSG.

Grăbește-te să prinzi cele mai bune oferte de pariuri NBA.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Meditații sau cursuri de engleză la Global Learning – ce îl pregătește pe copil mai bine pentru examenele școlare?

Articolul Urmator

Cum să reciclezi sau să refolosești sacoșele din hârtie

Cele mai populare